UPPDATERING: Flickvän till misstänkt vid skjutningen i Pattaya poolvilla säger att hennes pojkvän bara följde med gänget för att se sig omkring

Pattaya —

Flickvännen till en huvudmisstänkt i en skjutning i en poolvilla i Pattaya hävdade för polisen att hennes pojkvän bara följde med gänget för att se sig omkring och inte gjorde något fel, medan polisen i Pattaya förbereder sig för att utfärda arresteringsorder på ytterligare tre misstänkta.

Vår tidigare historia:

Alla fem misstänkta för en skottlossning mot en poolvilla i Pattaya övergav sig själva.

Nu till vår uppdatering:

Pattayas polischef Pol. Överste Kunlachart Kunlachai och annan utredningspolis förhörde de tre huvudmisstänkta, inklusive Jirarot "Rang" Wattana, 29, Boonrit "Chooi" Chitma, 24, och Saralan "Top" Yodthat, 23, i Pattaya polisstationen idag den 20 oktober för att få fram fler ledtrådar.

De tre misstänkta överlämnade sig själva efter att ha skjutit med skjutvapen mot bilar och överfallit hyresgäster i en icke namngiven poolvilla i Pattaya den 18 oktober.

Ytterligare två misstänkta, inklusive Phurich Khamchin, 30, och Thanapol Khamphet, 27, övergav sig också i går men förhördes vid olika tidpunkter.

Efter förhöret sa polischefen att han skulle utfärda fler arresteringsorder på ytterligare tre misstänkta, nämligen Toey, Em och Dum. Alla var alias.

Under tiden dök den icke namngivna flickvännen till den huvudmisstänkte, "Rang", upp på Pattayas polisstation för att prata med polisen. Hon sa att hennes pojkvän inte var inblandad i skjutningen eller överfallet och bara var där för att se sig omkring eftersom han var en vän till de misstänkta. Hon sa att hennes pojkvän inte hade någon aning om att andra misstänkta skulle vara våldsamma och att han var oskyldig. Hon krävde också rättvisa för sin pojkvän.

Pattayas polis svarade inte omedelbart på hennes påståenden.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.