UPPDATERING: Thailändsk polis jagar efter den påstådda riktiga ägaren till den plundrade Club One Pattaya, ögat stängt 5 år

Pattaya —

Den verkliga ägaren till CLUB ONE PATTAYA som plågades anses av Pattaya-polisen vara en kinesisk medborgare med ett långt brottsregister, medan den biträdande generalinspektören för den kungliga thailändska polisen sa att han planerar att genomdriva en 5-årig stängning av lokalen.

Vår tidigare historia:

Chefen för CLUB ONE Pattaya – en berömd pub som blev en razzia av Pattayas brottsbekämpande myndigheter igår, den 23 oktober – bad om ursäkt för kundernas olydnad mot inspektionen och ska ha erkänt att han inte kunde kontrollera användningen av illegala droger av kunder i lokalen.

Nu till vår uppdatering:

Pol. Generallöjtnant Panurat Lakboon, biträdande generalinspektör för den kungliga thailändska polisen, ledde ett möte med polisregion 2 och polisen i Pattaya vid lunchtid idag, den 24 oktober, för att diskutera en kontroversiell incident där mer än 200 besökare på CLUB ONE PATTAYA kunde undkomma en inspektion efter att några rapporterats ha tagit illegala droger.

Pol. Generallöjtnant Panurat sa att han skulle rikta fler anklagelser mot CLUB ONE PATTAYAS chef, Nitipat Chokchaithanaphorn, för att han felaktigt hävdade att han hade en koppling till Chonburi-guvernören, och tillade att chefen hade fläckat brottsbekämpningens rykte.

Den biträdande generalinspektören instruerade också Pattaya-polisen att inspektera platsen igen för att se om den drevs med en lämplig licens. Annat än det skulle den enligt uppgift verkliga ägaren till CLUB ONE PATTAYA, "Gu Yeo (Alias)," kallas till ett förhör. Han är en kinesisk medborgare som påstås vara kopplad till många penningtvätt- och narkotikafall, enligt en polisrapport.

När det gäller puben, Pol. Generallöjtnant Panurat skulle samla bevis för att utarbeta åtal för att föreslå Chonburi-guvernören för att tvångsmässigt stänga lokalen i fem år enligt National Council for Peace and Order (NCPO) ordernummer 22/2558. Alla droger som upptäckts inne i lokalen skulle testas för fingeravtryck för att hitta ägarna, tillade Panurat.

Det rapporteras också att polisen i Pattaya skulle väcka rättsliga åtgärder mot tre män som verkade hetsa andra kunder att tränga sig förbi polisanfall för att fly. Dessa personer skulle åtalas för att ha stört brottsbekämpningen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.