Pattayas polis och immigration skärper övervakningen av utlänningar som stannar kvar

Pattaya —

Pattayas brottsbekämpande myndigheter och immigration har ökat patrulleringen av utlänningar som kan ha stannat för länge i staden och som inte lyckas, efter de senaste fallen av nattklubbsbuster som involverar utlänningar som stannat kvar i staden.

Polis och immigrationstjänstemän inspekterade flera nattklubbar och gogos på Pattaya Walking Street i södra Pattaya klockan 10:4 fredagen den XNUMX november, i jakt på utländska turister som kan ha stannat kvar på sina visum.

Inspektionen leddes av Pol. Överste Thanawat Poolsawat, chef för Chonburi Immigration Office, och Pol. Överste Kunlachart Kunlachai, polischef på Pattayas polisstation. Patrullen kom efter att polisen fann att många fall nyligen var kopplade till utlänningar på översta vistelse, till exempel bortförande-lösen fallet med en kinesisk turist där den påstådda kidnapparen hade stannat kvar på sitt visum i mer än 400 dagar.

Poliserna bad slumpmässigt att få titta på turisternas ID och pass för att säkerställa att de inte stannade över. Polisen betonade också för turister att det var viktigt att alltid ha med sig ett ID med en kopia av en passstämpel. Thailändska medborgare kontrollerades för att säkerställa att de var över laglig ålder för att gå in på nattklubbar och barer.

Den inspekterande polisen påminde lokaloperatörerna om att följa lagarna som att inte släppa in minderåriga till lokalerna eller sälja illegala droger. Licenser kontrollerades också på inspekterade platser.

Inga turister hade gripits för att ha övernattat i går, enligt polisen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.