Den thailändska immigrationen fortsätter att överskrida tillslaget, passkontroller äger rum över hela Pattaya

Pattaya, Thailand-

Den kungliga thailändska immigrationen har för närvarande genomfört ett tillslag över hela Thailand som kallas Operation X-ray i vissa områden och Pattaya är inte undantaget.

TPN-media har rapporterat om flera arresteringar och handlingar som äger rum över hela Thailand under de senaste dagarna från små översemester som denna, till mycket längre översta tid fångad som denna.

Kampanjen pågår officiellt från 1 december till 10 december och syftar till att garantera säkerheten inför den kommande jul- och nyårshelgen. Royal Thai Immigration har också nyligen varnat för att detta skulle komma, och berättade i huvudsak för dem som stannade kvar att om de kom in för att prata med dem och reda ut situationen personligen skulle de undvika att bli arresterade och vara på nyheterna.

Med det sagt, baserat på dagliga rapporter om arresteringar av personer som stannat kvar, verkar det som om många hoppades att ligga lågt eller undvika immigration, men de hittas fortfarande. Royal Thai Immigration använder inte bara register över personer som är kända för att vara på översta vistelse och fortfarande är i landet, utan dokumentationskontroller äger också rum.

Till exempel, i går kväll, den 5 december, rapporterade många TPN-läsare att immigrationsagenter i det populära underhållningskomplexet Treetown under VM-spelen bad kunder att ge bevis på sin juridiska status i landet. Kopior av ens pass och stämpel, även på en telefon, accepterades, men för de som hade otur att inte ha några bevis på dem blev de föremål för ytterligare åtgärder och kontroller.

Samtidigt har nästan dagliga räder mot barer och nattklubbar i Pattaya också ägt rum med kunder som uppmanats att visa upp sitt pass och stämpel eller en kopia.

För tillfället fortsätter åtgärderna för att stanna kvar och immigrationen har påmint alla turister och expats om att alltid ha bevis på sin lagliga status i kungariket. Som sagt, kopior accepteras.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/