UPPDATERING: Arresteringsorder ut för två polska misstänkta för påstådd misshandel och tortyr av kambodjansk kvinna i Pattaya

Pattaya —

Polisen i Banglamung jagar två polska misstänkta som påstås brutalt tortera en kambodjansk kvinnlig artist med hammare och syra i Pattaya.

Först vår tidigare historia:

En ung kvinnlig artist från Kambodja vädjade till en thailändsk advokat om att hjälpa henne och påstod att hon blev brutalt attackerad av ett gäng polska män i Pattaya. Enligt polisen i Banglamung ska de misstänkta ha flytt från Thailand.

Nu till vår uppdatering:

Pol. Överste Navin Sinthurat, polischef för Banglamungs polisstation, avslöjade för The Pattaya News idag, den 9 december, att offret, Sere (alias), håller på att återhämta sig från sina sår på Bangkok Pattaya Hospital.

Enligt hennes uttalande arbetar det 30-åriga offret som frilansande artist för en kambodjansk välgörenhetsstiftelse och har varit i Pattaya i ett år.

Sere berättade för polisen att hon aldrig har känt de misstänkta, men hon blev en gång hotad av en utländsk väns ex-fru för ett tag sedan.

Enligt Pol. Överste Navin, de två polska misstänkta, identifierade som Daniel Majewski, 22, och Mateusz Piotr Krynicki, 31, lurade offret att träffa dem genom att använda en kvinnas bild som sin profilbild på WhatsApp och säga att de ville anställa henne för frilansande målning. När offret träffade dem släpade de misstänkta henne till ett övergivet hus i Naklua, band henne med en tråd, förseglade hennes mun och började tortera henne.

Polisen sa att de samlat in flera bevis vid det övergivna huset. Föremålen undersöks på labbet för de misstänktas fingeravtryck och DNA.

Information från immigrationskontoret upptäckte att de misstänkta hade bott på ett icke namngivet hotell i södra Pattaya sedan den 20 oktober. De körde sedan till det övergivna huset i Naklua för att undersöka området den 31 oktober innan de begick felet den 1 november, fann CCTV-kameror.

Majewski och Krynicki flydde från Thailand till Filippinerna den 3 november, medan Pattayas provinsdomstol utfärdade arresteringsorder på dem den 10 november för påstådd samverkan i fysiska övergrepp och olagligt fängslande av andra.

Polisen i Banglamung samordnar med Interpol för att utfärda internationella order på de två.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.