Pattaya-polisen varnar olicensierade marijuanaförsäljare på Walking Street

Pattaya, Thailand-

Pattaya-polisen, ledd av chefen Kunlachart Kunlachai, varnade olicensierade cannabissäljare på Walking Street i går kväll, den 10 december 2022, att om de inte var licensierade skulle de behöva gå.

I verkligheten betyder detta i princip att alla pop-up-säljare av marijuana på gatorna och marknaden skulle behöva gå eftersom att ha en korrekt licens endast gäller för en angiven företagsadress och plats. Eftersom blommorna av cannabis anses vara kontrollerade örter behöver de lämpliga licenser för att säljas, enligt chef Kunlachart.

Cannabis avkriminaliserades i Thailand i början av juni, i teorin endast för medicinskt bruk, även om lättnaderna i verkligheten indirekt möjliggjorde rekreation, men pågående politiska strider om anläggningen har lett till att de slutgiltiga reglerna och förordningarna i ett lagförslag har stoppats i de övre nivåerna av thailändska regeringen. Vissa cannabismotståndare har till och med krävt att växten ska återlämnas som ett olagligt narkotika, vilket i huvudsak förbjuder den igen.

Som ett resultat har det thailändska folkhälsoministeriet skärpt reglerna på egen hand, genomförde nyligen licenskontroller som ses här och förbjuder onlineförsäljning, all kommersiell reklam, varuautomater och framför allt förbud mot rökning i cannabisbutiker om inte en legitimerad läkare eller läkare är närvarande. Vissa butiker har inrättat separata rökrum utanför affärsområdet, en nuvarande laglig gråzon, för att komma runt rökförbudet. Motståndare till förbudet mot rökning på kaféer eller butiker säger att detta bara kommer att tvinga användare, särskilt turister utan privata bostäder, att röka offentligt eller på hotell som eventuellt stör andra gäster.

Chefen Kunlachart sa att polisen skulle återkomma inom en snar framtid för att säkerställa att deras order om att få korrekt licens eller att sluta göra affärer följdes. Han noterade också att många cannabisföretag i Pattaya med kommersiella adresser följde de nya reglerna kring licensiering, reklam och förbjuden rökning i butiker och tackade dem.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/