Pattayas polis och folkhälsodepartementet inspekterar cannabisbutiker och varnar för de nuvarande reglerna

Pattaya-

Pattayas stadspolis, turistpolis och folkhälsoministeriet inspekterade flera cannabisbutiker runt om i Pattaya i kväll, den 2 december 2022, för att kontrollera efterlevnaden av strängare regler som nyligen införts i Thailand.

De nya reglerna inkluderar förbud mot rökning inne i butiker, även om vissa ställen har varit kreativa och har installerat separata rökrum som inte är en del av huvudverksamheten. Undantag är också tillgängliga med lämplig medicinsk personal i tjänst men endast för medicinska ändamål, i teorin.

Besöken kontrollerade licenser, där inga avvikelser rapporterades, och varnade också ställen för att inte försöka hitta gråzoner för att låta kunderna röka inne i butiker.

Dessutom varnades cannabisbutikspersonal för att inte sälja till kunder under tjugo år. Uppmärksamheten i denna fråga ökade betydligt tidigare idag när virala bilder på hemlösa barn som röker cannabis på Pattaya Beach delades brett.

Kvällens besök var främst pedagogiska enligt inspekterande tjänstemän, men de varnade för att om mötesplatser bryter mot reglerna kan de riskera upp till ett års fängelse och/eller böter på upp till 20,000 XNUMX baht.

Thailändska politiker fortsätter under tiden att debattera och argumentera om de slutgiltiga cannabislagarna med en del opposition som fortfarande vill göra växten helt olaglig igen. Cannabis avkriminaliserades i Thailand i början av juni i år men har varit en fortsatt politisk hetknapp.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/