Linbanesystem som föreslagits av tjänstemän i Pattaya City för att lösa trafikproblem i Pattaya

Pattaya –

Pattaya City föreslår att lösa trafikproblem i området med ett linbanasystem.

Ett möte hölls igår (14 decemberth) och leddes av Pattaya Citys biträdande borgmästare Manot Nongyai och chefen för offentliga arbeten i Pattaya City, Mr. Christ Cherdsuriya.

Swiss Advice Company presenterade idén för Pattaya City. Dessa linbanor är teknik från BARTHOLET, ett ledande internationellt företag från Schweiz som är specialiserat på kabel- och linbanesystem. Linbanor kan överföra tusentals passagerare per timme. Tekniken är bäst lämpad för Pattaya City för att lösa trafikproblem och skulle designas, implementeras och underhållas av BARTHOLET.

Byggkostnaden är inte för hög och kräver mindre utrymme än andra förslag. Bygget kan även göras nattetid vilket kan minska effekterna på nuvarande trafik.

Det är värt att investera och gynnar många användare med billiga passageraravgifter, även om en specifik avgifts- och prisstruktur ännu inte presenterades. Linbanan kan ta upp till tio passagerare åt gången samt vara tillgänglig för funktionshindrade, sa representanter för Swiss Advice Company.

Det kommer att finnas tre föreslagna rutter för linbanor som skulle vara längs Pattaya Beach Road, Koh Larn och Thap Phraya Hill. Projektet och förslaget förväntas gå framåt i början av nästa år, då budgetarna formellt skulle presenteras för Pattayas kommunfullmäktige och relevanta myndigheter. Pattaya News kommer att ge uppdateringar om detta projekt och förslag när det går framåt.

Pattaya News noterar tHattplaner för monorail eller spårvagn diskuteras också fortfarande men linbanesystemet, som länge föreslagits att gå direkt uppför Thap Phraya Hill och ansluta Bali Hai Pier till Pattaya Citys skyltområde, har nu betraktats som ett billigare, lättare att bygga alternativ.

Reaktionerna på planen på sociala medier var dock ljumna och många läsare tvivlade på att projektet någonsin skulle komma igång, en ordlek.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.