Breaking: Thailands folkhälsominister säger att Covid-19 vaccinationsdokumentationskrav för att komma in i Thailand ska ställas in

Bangkok, Thailand-

Thailands folkhälsominister Anutin Charnvirakul uttalade för kort sedan, idag, den 9 januari 2023, vid en presskonferens på Suvarnabhumi flygplats i Bangkok för att välkomna kinesiska turister till Thailand att en kontroversiell regel för att kräva bevis på dokumentation av Covid-vaccination för att flyga till Thailand kommer att avbrytas.

Detta är bara en några timmar efter att regeln trädde i kraft och en hel helg av kaos och kontroverser över de plötsliga reglerna som störde många resenärers resor och orsakade omfattande förvirring.

Anutin sa kort att flygbolagen inte kommer att kontrollera bevis på Covid-19-vaccinationer för att flyga till Thailand, även om eftersom Thailands civila luftfartsmyndighet, eller CAAT, redan hade släppt de nya reglerna till alla flygbolag under helgen och ändrat dem flera gånger, det kan ta lite tid för alla flygbolag att ändra sina policyer igen.

Ett officiellt tillkännagivande från Thailands turistmyndighet väntas snart. Det var inte omedelbart klart om medicinsk försäkring som täcker Covid-19 för besökare från länder som kräver ett test för att komma in, som Indien eller Kina, skulle stanna eller också skulle tas bort.

Det här är en utvecklingshistoria och vi kommer att fortsätta att uppdatera dig här på TPN media.

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/