UPPDATERING: Thailändsk polis nekar taiwanesiska kändisar om utpressningsanspråk, säger att hon var berusad

FOTO: Thairath

Bangkok —

Den thailändska polisen förnekade på torsdagen ett virusshakedown-påstående från en taiwanesisk kändisturist och sa att turisten var berusad, samarbetsvillig och hade en illegal vaporizer i sin ägo.

Först vår tidigare historia:

En taiwanesisk skådespelerska varnade sina landsmän att inte bära med sig för mycket pengar när de reser i Bangkok, inte på grund av tjuvar utan på grund av vad hon kallade "Bastard Police".

Nu till vår uppdatering:

Metropolitan Police Bureaus biträdande kommissarie generalmaj. Samroeng Suanthong avslöjade för thailändsk press att han hade träffat och diskuterat händelsen med sex poliser från Huai Khwang-polisstationen inblandade i händelsen.

De erkände att de stannade turistens taxi vid en checkpoint nära den kinesiska ambassaden. Kontrollpunkten var en del av en rutinmässig trafiksäkerhetsoperation för att minska antalet olyckor över nyår, sade generalmajor. Samroeng.

Eftersom turisten och hennes vänner bara kunde främmande språk, tvingades de sex poliserna att tala bruten engelska och använda handgester.

Samtalet drog ut på tiden med svårigheter och turisten, som gjorde påståendet, blev upprörd. Hon hade inte heller ett korrekt visum och verkade berusad, tillade Samroeng, även om turisten påstod sig ha ett VOA-visum på henne.

Den högre polisen fortsatte att de sex anklagade poliserna genomförde en sökning på alla turister och hittade en vaporizer på den taiwanesiska skådespelerskan. Poliserna varnade henne sedan för att en vaporizer var olaglig i Thailand men insisterade på att de inte bötfällde henne.

Turisterna släpptes sedan utan åtal eller böter, sa Samroeng.

Han förnekade också ett påstående om att poliserna tog turisterna till en blind fläck för att pressa pengar, och tillade att relevanta poliser tittar på CCTV-bilder runt området för att bevisa den anklagade polisens oskuld.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.