CCTV insamlad av thailändsk media och polis ställer stora tvivel på påståenden från taiwanesisk skådespelerska av utpressning

FOTO: Thairath

Bangkok, Thailand-

CCTV släppt av Thailändska medier som Nation TV och Channel 7, tillsammans med fortsatta bevis som släppts av thailändsk polis, har visat vissa tvivel på påståenden från en taiwanesisk skådespelerska om att ha blivit utpressad av thailändsk polis för 27,000 XNUMX baht.

Först, fastna för anklagelserna och anklagelserna med pågående mycket offentliga påståenden och uttalanden från den taiwanesiska skådespelerskan Charlene An och thailändska polisen här. Situationen har pågått i nästan en vecka med fram och tillbaka offentliga uttalanden i sociala medier mellan båda parter.

I ett nötskal hävdar skådespelerskan att thailändsk polis utpressade henne för 27,000 5 baht och tog henne till en privat gränd för att göra det. Hon hade stoppats i ett fordon vid en vanlig trafikkontroll nära den kinesiska ambassaden i Bangkok den XNUMX januari när hon var på semester. Charlene har sedan dess lämnat landet och lovat att aldrig återvända medan hon gör fortsatta uttalanden om sin påstådda utpressning och frihetsberövande på Instagram.

Charlene uppgav på sin Instagram att hon hade ett korrekt visum och gav bevis när hon blev tillfrågad, var inte berusad och samarbetade med thailändsk polis och fördes till en privat gränd för att bli utpressad för 27,000 XNUMX baht. Mer nyligen hävdade hon på taiwanesisk tv att thailändsk polis hade placerat vapingutrustning i hennes hand utan att hon visste vad det var och hävdade att hon inte vapeade. Vaping är olagligt i Thailand, konstaterar TPN-media. Hon sa också att hon hölls i två timmar obehagligt.

Den senaste CCTV-video som släppts av flera thailändska medier och poliskällor verkar dock motsäga några av hennes uttalanden, eftersom de verkar visa att hon har och använder samma vapingutrustning vid flera tillfällen innan hennes trafikstopp och inga tecken på att bli bortledd till en privat gränd som hon sa. Hennes frihetsberövande varade också i 47 minuter, enligt CCTV, och inte två timmar, och det fanns inga tecken på att hon tvingades till obekväma områden eftersom hon bara sågs stå i bilderna. Dessutom har thailändsk polis och vittnen som hennes taxichaufför sagt att hon var kraftigt berusad och samarbetsvillig, och hennes taxichaufför ska enligt uppgift vara villig att vittna i domstol.

Thailändsk polis insisterar också på att hennes visumpapper var ofullständigt och att hon inte samarbetade med poliser. Samtidigt har senior thailändsk polis bett om flera dagar till för att undersöka alla inblandade sidor och fatta vad de säger kommer att vara ett öppet beslut. Charlene har fortsatt att stå hårt vid sina uttalanden och säger att hon inte gjorde något fel och talar sanning. Hon hade också hotat att anmäla thailändsk polis till Interpol, även om det var oklart vilken effekt det skulle få.

Senior thailändsk polis har under tiden sagt att om den inblandade polisen inte åtalade Charlene ordentligt för vapingutrustning eller utpressade henne, skulle åtal väckas. Men de varnade också för att om Charlene ertappades för att bryta mot Thailands strikta lagar om ärekränkning och förtal eller ljuga så kunde hon också åtalas, inklusive med ett rött meddelande från Interpol om att utlämnas till Thailand för rättegång, i vad som sannolikt var en replik till Charlenes egna hot om går till Interpol.

För närvarande vägrar båda sidor att backa och senior thailändsk polis fortsätter att utreda medan fallet polariserar och fångar uppmärksamheten från thailändska och taiwanesiska sociala medier. Tyvärr, som den thailändska premiärministern Prayut Chan-O-Cha ropade ut, oavsett vem som har rätt eller fel, ju längre situationen drar ut på tiden, desto mer skadar den thailändsk turism totalt sett.

Taiwanesiska sociala medier har brett stött Charlene An, och till en början gjorde de flesta thailändska medier det också, men med släppandet av CCTV-filmer och vittnesutlåtanden har många thailändska mediekällor och sociala medier-kommentatorer i Thailand börjat vända sig mot Charlenes uttalanden. TPN-media förblir som vanligt neutrala och låter inblandade utredare fatta slutgiltiga beslut.

FOTO: Thairath
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/