Thailands minister uppmanar till att legalisera e-cigaretter och säger att det är säkrare än vanliga cigaretter

FOTO: Bangkokbiznews

nationell -

Minister för digital ekonomi och samhälle, Chaiwut Thanakamanusorn, sa idag, den 3 februari, att Thailand bör ändra lagen för att legalisera e-cigaretter för att spegla livet för människor i många utvecklade länder.

Chaiwut nämnde en nyligen polisutpressning fall som gällde en besökande taiwanesisk skådespelerska, Charlene An, som utpressades 27,000 XNUMX baht för att hon bar på en vapingapparat.

Han sa att det är på tiden att legalisera e-cigaretter i Thailand eftersom enheten redan är som en livsstil för många människor i utvecklade länder, som Amerika, Japan eller till och med Thailands grannländer som Singapore och Malaysia.

Ministern fortsatte att eftersom e-cigaretter fortfarande är olagliga smugglas de ofta in i landet och ger därmed poliser möjligheter att kräva mutor och pressa pengar från människor.

Han uppgav också att han stöder användningen av e-cigaretter snarare än vanliga cigaretter eftersom de är mindre skadliga för användarens hälsa.

Slutligen påpekade han att många människor har frågat varför marijuana nu avkriminaliseras och tillåts men vaping och vattenpipa fortsatte att vara förbjudna och olagliga och ofta används för att utpressa och bötfälla utländska turister.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.