Flera Pattaya Mobile App-taxichaufförer får böter för att de inte har krävt transportdokumentation

pattaya -

Pattaya-polisen inledde ett tillslag mot app-taxichaufförer och bötfällde många av dem för att ha använt privata fordon för att hämta passagerare och inte ha körkort för kollektivtrafik.

Tillslaget ägde rum klockan 5 onsdagen den 8 februari. Pattaya-polisen ledd av polischefen Pol. Överste Thanapong Phothi uppmanades av Pattaya Bus Cooperative att vidta rättsliga åtgärder mot app-taxichaufförer, som Bolt, som använde sina oregistrerade fordon för att transportera passagerare.

Pol. Överste Thanapong berättade för The Pattaya News att de flesta förare som han stoppade saknade den nödvändiga dokumentationen och legitimationen för att lagligt fungera som taxichaufförer, inklusive ett giltigt körkort för kollektivtrafik, transportregistrerat fordon, utsedd gul registreringsskylt och transportförsäkring.

Förarna arbetade mestadels för Bolt, en populär app bland turister, säger Pattaya Bus Cooperative till The Pattaya News. Även om de debiterade mindre, opererade Bolt-förare illegalt och tog kunder från lagliga taxichaufförer, tillade organisationen.

Samtidigt uppgav Bolt-förare att de tjänade väldigt lite och nu måste betala böter på över 2,000 XNUMX baht. Några av dem hade inget jobb, och bilkörning var det enda sättet de kunde göra för att betala räkningarna. Chaufförerna hävdade att de inte hade råd med den rätta dokumentationen för att bli riktiga taxichaufförer och att deras arbetsgivare inte hjälpte dem med den komplexa och tidskrävande processen att göra det.

Att bli en riktig taxichaufför kräver bland annat omfattande dokumentation och bestyrkande från taxibolag, vilket gör det nästan omöjligt för en enskild chaufför att få de nödvändiga dokumenten om inte arbetsgivaren hjälper till.

Tvisten mellan Bolt-förare och taxichaufförer är ett olöst problem under lång tid. Många thailändska myndigheter har bett Bolt att hjälpa sina förarpartner att få den nödvändiga dokumentationen, men företaget har ännu inte officiellt gått vidare med begäran, och insisterar på att dess förare är oberoende entreprenörer och inte anställda.

Konflikten eskalerar ibland oönskat till våld, som detta senaste offentliga sammandrabbningen den 25 januari där två taxibolag slogs om påstått överlappande territorium.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.