UPPDATERING: Pattaya Gunman som sköt koreansk man kapitulerar, säger att det var självförsvar

Pattaya —

En beväpnad man som sköt en koreansk företagsägare i Pattaya i benet gav sig in på polisstationen och påstod att han gjorde det i självförsvar. Den misstänkte bad också om ursäkt till ett annat thailändskt offer som blev påkörd av en olycka.

Först vår tidigare historia:

En koreansk medborgare som äger ett lokalt företag i Pattaya blev skjuten i benet efter att ha orsakat en olägenhet när han var berusad.

Nu till vår uppdatering:

Den misstänkte hade identifierats som Komkrit Ritchuai, en 37-årig thailändsk medborgare. Mannen, tillsammans med sin advokat, överlämnade sig själv vid Pattayas polisstation strax efter att Pattayas provinsdomstol utfärdade en arresteringsorder på honom den 22 februari för mordförsök, avfyrning av en pistol offentligt och orsakande av egendomsskada.

Komkrit ska ha skjutit två skott mot en koreansk medborgare, Mr. Namil, efter att utlänningen enligt uppgift stört sin middag på en restaurang på Pattaya Third Road. Offret ska ha varit berusat och bullrigt vid det tillfället. Ett skott träffade dock av misstag en thailändsk förbipasserande i benet.

Den beväpnade mannen överlämnade sig själv i går efter att ha blivit pressad av Pattaya-polisen. Han överlämnade också en pistol som han använde för att skjuta offret till polisen.

Komkrit ska ha erkänt att det koreanska offret hade för avsikt att attackera honom, så han avfyrade sin pistol mot marken för att stoppa offret från att avancera mot honom. Skotten träffade dock tyvärr offret i benet och en annan thailändsk man.

Den misstänkte dömdes till flera åtalspunkter. Han bad den thailändska förbipasserande om ursäkt för att han skadat honom.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.