En titt på veckan som ligger framför Pattaya och Thailand Nyheter: 6,000 XNUMX amerikanska soldater kommer till Pattaya-området, musikfestival och mer...

Följande är vårt vanliga inslag där vi lyfter fram de största berättelserna och utvecklingen under nästa vecka i Pattaya och Thailand.

Den här veckan täcker vi från 26 februari 2023 till 4 mars 2023.

Två stora evenemang äger rum nästa vecka som både turister och ex-pats bör vara medvetna om i Pattaya med omnejd.

Först, officiellt startar från den 28 februari till nästan mitten av mars, Cobra Gold som kommer att se nästan 6,000 19 amerikanska soldater i östra Thailand och i och runt Pattaya. Detta är en gemensam militärövning mellan Thailand och den amerikanska militären som har pågått i många år och som även involverar många andra allierade länder. Detta kommer att vara det första fullständiga Cobra-guldet sedan före Covid-XNUMX-pandemin på grund av restriktioner och regleringar på plats under de senaste åren.

Faktum är att det är det största antalet amerikanska soldater att besöka för Cobra Gold på över ett decennium, enligt amerikanska militära tjänstemän.

Och ja, innan våra läsare frågar, kommer många soldater att ha frihet och ledighet i Pattaya men kommer att vara under många regler och Shore Leave Guards (SLG) och andras vaksamma öga. Skarpa seende lokala invånare har redan sett framsteg av amerikanska militära högre tjänstemän som kartlägger området och säkerställer att saker är säkert för ankommande soldater, som vi beskrev här.

För det andra, nästa vecka startar den månadslånga musikfestivalen som förväntas dra tiotusentals inhemska turister till Pattaya för festivalen som kommer att äga rum varje helg på lokala stränder.

Festivalen kommer att vara en välsignelse för den lokala turistekonomin men för vissa ex-pats kommer det att vara en nagel eftersom flera vägavstängningar kommer att planeras under helgerna som festen äger rum. Till exempel nästa helg kommer festivalen att äga rum den tredje och fjärde mars på tre scener på Pattaya Beach och stänger trafiken från 4:XNUMX till efter midnatt varje dag.

För mer information om musikfestivalen klicka eller tryck här. Festivalen är gratis!

Ha en trygg och trevlig vecka!

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/