Pattayas borgmästare säger att Songkran är helt igång i Pattaya i år, den 19 april förväntas vara större än någonsin

Pattaya, Thailand-

Det var väntat redan efter flera planeringsmöten nyligen men idag Pattayas borgmästares konton i sociala medier bekräftade nyheten som kommer att glädja många barer och turistföretag, såväl som ivriga horder av turister, men sannolikt frustrera vissa expat-läsare som föraktar händelsen.

Efter tre år av Covid-restriktioner, och fyra år totalt sedan den senaste icke-traditionella enda Songkran 2019, återvänder det thailändska nyåret och de berömda vattenstriderna.

Detta innebär att de som vill undvika vattnet har en varning i god tid och de som planerar resor och semestrar för Songkran har försäkran om att till skillnad från tidigare år kommer de berömda, men polariserande, vattenstriderna att tillåtas.

Evenemanget sammanfaller också med Pattayas största konsert någonsin, Rolling Loud, på Legend Siam. Detta kommer att se världsberömda hiphop- och rapartister som Cardi B, Travis Scott, Rick Ross, Lil Pump, Chris Brown och dussintals andra ta sig in i Pattaya.

Dessutom planerar gallerior i området också stora konserter och Songkran-evenemang och nästan varje bar i staden kommer att ha speciella evenemang och fester för att uppmärksamma det nya året.

Den 18 april kommer Songkran i Naklua officiellt att ses och den 19 april kommer att vara farfar till dem alla i Pattaya, men när i verkligheten hela regionen firar med hundratusentals människor på gatorna som kastar vatten.

Gör dig redo ... Hata det eller älska det, vattenfestivalen är tillbaka. Vissa delar av staden kommer sannolikt att se vattenstrider börja runt den 12 eller 13 april.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/