UPPDATERING: Kinesiska gisslan i Pattaya säkert frigivna, en misstänkt arresterad

Pattaya —

En kinesisk kvinna och hennes bror har släppts på ett säkert sätt idag, den 22 mars, efter att ha blivit bortförda av sina kineser. En misstänkt kidnappare greps medan en annan flydde tillbaka till Kina.

Först vår tidigare historia:

En kinesisk kvinna har blivit bortförd när hon hämtade sitt barn på en skola i Pattaya. Hennes man lämnade in ett klagomål till polisen och sa att de misstänkta ville ha 4.7 miljoner baht i utbyte mot sin frus frihet.

Nu till vår uppdatering:

Polisen grep i natt en kinesisk medborgare på Suvarnabhumi flygplats vid 11-tiden i samband med kidnappningen av en kinesisk kvinna och hennes bror i måndags. Mannen var på väg att fly från Thailand till Kina, enligt polisen hade dock hans medbrottsling redan lyckats fly till Shanghai.

Thailändsk polis inledde i måndags en intensiv utredning efter att Shan Qi Qiang, 33, och hennes bror rapporterades saknade av Qiangs man, Ma Mingshan, 33. Poliserna sökte igenom flera platser i Pattaya och Rayong efter att de kunde upptäcka kidnapparnas kommunikationssignal medan de krävde 4.7 miljoner baht från gisslans make.

Mingshan överförde 970,000 XNUMX baht till kidnapparna innan hans frus bil upptäcktes övergiven i Banglamung-distriktet Chonburi av polisen. Polisen noterade att den kinesiske mannen, som är affärsman, inte var så samarbetsvillig och misstänkte att han förmodligen kände de misstänkta.

Klockan 4 idag, den 22 mars, släpptes Mingshans fru och hans bror säkert och återvände hem i Pattaya. De två skadades inte men verkade svaga, enligt polisen.

De intervjuas av poliserna vid presstid som fortfarande försöker fastställa vilka steg som orsakade händelsen.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.