Läser TalkBack-resultat: Bör utländska reseguider tillåtas arbeta lagligt i Thailand?

Följande är vårt vanliga inslag där vi ställer en fråga till vårt community och ungefär en vecka senare lyfter fram ett varierat antal svar och åsikter på den frågan.

Den här veckan frågade vi våra läsare följande: Bör utländska reseguider tillåtas arbeta lagligt i Thailand? Du kan läsa originalartikeln genom att klicka eller knacka här.

Vi valde ut ett antal olika åsikter och svar här. Vi noterar att detta är läsarnas åsikter och tankar och kanske inte nödvändigtvis återspeglar The Pattaya News Company Limiteds.

Låt oss se vad du hade att säga:

Bascia: Nej, inte alls.

Johnny Stam-Varför skulle turister behöva guider till gogos eller barer?

Fred: Varför inte? Om de kör en skåpbil är de troligen bättre förare än thailändarna.

Sören: NEJ. Utlänningar vet inte tillräckligt om Thailand, thailändsk kultur, thailändsk gatumat och mycket mer som thailändska guider känner till. Så NEJ från mig. Och även från självaste Thailand.

Franco: För att vara turistguide behöver du kunna flera främmande språk och inte bara engelska, så jag tror inte att thailändsk personal räcker.

RD Problemet är att många thailändska reseguider inte talar samma språk som många av deras turister, som ryska eller kinesiska, och förstår inte kulturella skillnader. Det är därför så många utländska turister föredrar guider från sitt eget land.

Terrel I-Ive haft thailändska reseguider i nationalparker som inte pratar ett ord engelska och som spenderar mer tid på att polisa mig och sätta regler kontra att vara guide och förklara historia, natur etc. Detta är värdelöst speciellt när guiden är obligatorisk .

Rodi RI tycker att vissa borde tillåtas som utländska guider men begränsa antalet och kräver strikta tester och regler.

Olga M-Många människor från mitt land, Ryssland, föredrar ryska guider. Detta har mycket att göra med förtroende och förståelse för sina kunder. Många ryska guider har bott i Pattaya i decennier och vet mer om det lokala området än thailändska guider mestadels från andra provinser. Varför skulle vi inte få lov om vi betalar skatt och får visum?

Harry L-Inte bara bör de inte tillåtas, vi bör överväga att vägra ryska turister i allmänhet på grund av kriget i Ukraina.

Ton T-Hej, jag är thailändsk. Engelska är inte mitt första språk så ledsen. Jag tror inte att en utländsk person kan förstå vår kultur och historia och mer som thailändare. Så jag tycker att thailändare bara borde vara guider. Men jag tycker att thailändska guider borde tala språket i sin resegrupp, vilket är där detta problem kommer ifrån.

Vill du uttrycka din åsikt? Skicka ett meddelande till editor@thepattayanews.com. Vi kommer att ha en helt ny TalkBack senare i veckan, håll utkik!

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/