UPPDATERING: Tre kinesiska män som kidnappade och mördade en kinesisk kvinna i Bangkok arresterade i Kina

FOTO: Komchadluek

Nationellt —

Tre kinesiska män misstänkta för att ha kidnappat och mördat en kinesisk collegestudent har gripits i Kina. Thailändsk polis förhör en möjlig thailändsk kvinnlig medbrottsling.

Först vår tidigare historia:

En kvinnlig collegestudent av kinesisk nationalitet hittades död i en säck, efter att hon hade kidnappats av tre kinesiska kidnappare. Thailändsk polis trodde att de misstänkta redan har flytt från Thailand på ett flyg till Chengdu, Kina.

Nu till vår uppdatering:

Den thailändska polischefen Pol. General Damrongsak Kittipraphat berättade på en presskonferens idag, den 4 april, att tre kinesiska kidnappningsmisstänkta, Su Pengfei, 24, Chen Sagaing, 23, och Su Xiangfei, 23, har gripits av kinesiska myndigheter i Kina.

De tre männen är misstänkta för att ha bortfört och mördat Jin Chin, en ung kinesisk musikhögskolestudent som studerar i Thailand. De tre mördade henne och dumpade hennes kropp i ett dike i Nonthaburi-provinsen innan de flydde från Thailand tillbaka till Kina för att fly gripandet, säger Pol. Gen Damrongsak.

Men kinesiska poliser i samarbete med thailändsk polis hittade och arresterade snabbt de tre i Wuhan. General Damrongsak sa att det thailändska immigrationskontoret redan har skickat utredare till Peking för att förhöra de misstänkta med kinesiska myndigheter för att avslöja det verkliga motivet till brottet.

Till en början trodde polischefen att motivet till mordet härrörde från en kärlekstriangel, eftersom en av de misstänkta hade haft ett förhållande med offret sedan de båda bodde i Kina. På dagen för händelsen ska den misstänkte ha begärt att få ha sex med offret, men offret vägrade, vilket ledde till kidnappningen, lösenförsöket, dödandet och dumpningen av kroppen, säger Damrongsak.

Damrongsak avslöjade också att thailändsk polis också förhör en 19-årig kvinna som kan ha varit inblandad i att hjälpa de misstänkta. Den thailändska kvinnan vars identitet har undanhållits av polisen hittills arbetar på en karaokebutik och ska ha känt till offret.

De tre kinesiska männen åtalas för kidnappning mot lösensumma, överlagt mord och döljande av en kropp i Thailand.

General Damrongsak sa dock att de riskerar att utsättas för mycket hårdare straff, inklusive dödsdomen, enligt kinesisk lag och att kinesiska myndigheter hade lovat att "kasta boken" på de misstänkta i detta fall som har upprört kineser och thailändare.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.