Kidnappad kinesisk collegestudent hittades död i provinsen Nonthaburi, misstänkta flyr Thailand

FOTO: Matichon

Nationellt —

En kvinnlig collegestudent av kinesisk nationalitet hittades död i en säck, efter att hon hade kidnappats av tre kinesiska kidnappare. Thailändsk polis trodde att de misstänkta redan har flytt från Thailand på ett flyg till Chengdu, Kina.

Kroppen av 22-åriga Jin Chin, en tredjeårs kvinnlig musikstudent vid Bangkok Thonburi University, upptäcktes stoppad i en säck i ett dike bredvid en bananplantage av lokalbefolkningen i Nonthaburi-provinsen lördagen den 1 april.

Jin Chin fick fem sticksår ​​på vänster sida av bröstet och ett stort sår på höger axel. Polisen hittade henne också med en handduk fäst runt halsen.

Efter upptäckten började thailändsk polis undersöka fallet och fick snabbt reda på att Jin Chin enligt uppgift kidnappades av tre kinesiska män vid namn Su Pengfei, Chen Sagaing och Su Xiangfei, som redan har flytt från Thailand på ett flyg till Chengdu, Kina. Två av de misstänkta syns på omslagsbilden till denna artikel.

Polisen sa att Jin Chin fördes bort nära hennes campus onsdagen den 29 mars mellan 5 och 7. De tre misstänkta försökte sedan kräva en lösensumma på 500,000 2.5 yuan eller cirka XNUMX miljoner baht från sin musiklärarfar i Kina, men hennes pappa gav dem inte pengarna, och trodde att det var ett skämt.

Fadern kontaktade senare Bangkok Thonburi University och fick college att göra en polisanmälan för honom när han fick veta att hans dotter verkligen hade försvunnit.

En CCTV-kamera fångade offret när han satte sig i en Mazda sedan som de misstänkta hade hyrt. Polisen trodde att kidnapparna hade följt Jin Chin på sociala medier ett tag och hade en av dem låtsas bygga en relation med henne. De tre följde sedan med henne till Thailand där hon kom för att studera musik. Hon var enligt uppgift utsatt för att hennes far är välkänd i Kina och rik.

Polisen sa att kidnapparna kan ha mördat offret eftersom de inte lyckades få en lösen. De tre männen lämnade Thailand den 30 mars, och thailändsk polis samordnar med kinesiska myndigheter för att utfärda order mot de misstänkta.

Detta har inte varit det första fallet med lösen och kidnappningar i Thailand mellan kinesiska medborgare på sistone. Här är ett par exempel i Pattaya nyligen:

I mitten av mars 2023, en kinesisk kvinna kidnappades mitt på ljusa dagen i Pattaya av före detta kinesiska affärspartners i ett försök att få en lösensumma från sin man. De misstänkta greps senare och några flydde.

I slutet av förra året, 2022, kidnappades en kinesisk man från Walking Street av andra kinesiska män och fick ett finger avskuret som en del av ett lösenförsök. De misstänkta greps senare och visade sig ha varit inblandade i olagliga affärer med offret.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Tips@ThePattayanews.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.