Inhemska thailändska turister som påstås luras av falsk villauthyrning i Pattaya

Pattaya —

Många inhemska thailändska turister ska ha blivit lurade på tiotusentals baht av en falsk Facebook-sida för Pattaya poolvilla.

Achiraya Malarat, en 27-årig thailändsk turist från Khon Kaen-provinsen, kontaktade The Pattaya News för att avslöja en bedragare utklädd till poolvillaoperatör på Facebook. Hon sa den 18 april att hon och hennes familj ville besöka Pattaya för att en paus och för Pattayas berömda Wan Lai Songkran-festival, så hon kontaktade en Facebook-sida som heter "Pool Villa Pattaya by Kanda" för att boka en villa.Eftersom sidan hade många följare ansåg Achiraya att den var legitim och fortsatte med att överföra en insättning som skulle hjälpa till att täcka hemförsäkringen på 16,900 22 baht till sidan. Efter att ha lyckats överföra pengarna gick Facebooksidan offline i mer än hälften en dag. Achiraya sa att hon försökte ringa sidan via det angivna telefonnumret, men hon upptäckte att numret inte gick att nå. Som ett resultat av detta väntade Achiraya tills hon äntligen fick ett bokningsmeddelande från sidan, som specificerade att vid ankomsten på boendet ska hon ringa en person som heter "Paa Meaw" tillsammans med ett bifogat telefonnummer. Den 18 april besökte Achiraya och hennes utökade familj bestående av 12 personer poolvillan i Soi Jomtien XNUMX och blev förvirrade när villan operatören berättade för henne att hon hade blivit lurad av en falsk Facebook-sida. Den oidentifierade operatören berättade för offret att den här villan var full varje dag, och om hon ville boka den måste hon göra det en månad i förväg. Chockad över sanningen, Achiraya kontaktade Paa Meaw, och ingen överraskning, personen kunde inte nås. Hon kontaktade sedan Facebook-sidan och blockerades omedelbart.Villaoperatören sa till Achiraya att Facebooksidan använde villans bilder för att lura människor och att hon borde lämna in en anmälan till polisen. Offret besökte sedan Pattayas polisstation och instruerades av poliserna att göra en anmälan till polisen. stationen i hennes hemstad för enklare förhör. Offret uppmanade Pattayapolisen att visa mer ansträngning för att lösa hennes svåra situation eftersom det potentiellt skulle kunna förstöra Pattayas rykte.-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.