UPPDATERING: Pattaya-polisen hittade kvarvarande misstänkta i rånmål mot kinesiska turister

Pattaya —

Pattayapolisen lyckades äntligen fånga alla påstådda flyktiga rånare mot kinesiska turister vid en gränsplats i Sa Kaeo-provinsen i östra Thailand.

Först vår tidigare historia:

Maskerade inbrottstjuvar bröt sig in i kinesiska turisters hus i Pattaya medan de viftade med skjutvapen och stal olika värdesaker innan de flydde. Polisen har gripit en av de tre misstänkta hittills.

Nu till vår uppdatering:

På morgonen idag, den 17 maj, arresterade Pattaya-polisen alla kvarvarande misstänkta i rånfallet mot kinesiska turister som bor i Pattaya. De tre männen identifierades som Mr. Sarawut Suthaphot, 31, huvudledaren som planerade rånet, Mr. Nakarin Sae Teo, 26, och Mr. Wanchai Kreedkrai, 27. Alla var thailändska medborgare.

De misstänkta greps tillsammans med skjutvapen och en del av den stulna egendom som tillhörde de kinesiska offren. Gripandet ägde rum nära den naturliga gränsövergångsplatsen, nära Aranyaprathet Border Checkpoint, i Khlong Luek-distriktet, Aranyaprathet-distriktet, Sa Kaeo-provinsen.

Alla erkände brottet och sa att de missförstod att deras mål var en rik grupp kinesiska affärsmän. Men när de utförde rånet visade sig gruppen bara vara vanliga kinesiska turister.

Efter att ha fått veta att de andra två medbrottslingarna hade gripits av polisen, bestämde sig de tre kvarvarande misstänkta för att fly till Kambodja via Chanthaburi-provinsen. De hoppade sedan periodvis mellan de två länderna tills de fick slut på pengar.

Så småningom flyttade de misstänkta till den thailändsk-kambodianska gränsen i Sa Kaeo för att hitta jobb. Men de avslöjade av misstag var de var med hjälp av en mobiltelefon, vilket ledde till att de greps av polisen.

Motivet till rånet berodde på deras beroende av onlinespel, erkände de misstänkta. Utredningsteamet tog sedan alla tre männen för att spela in sina uttalanden på Khlong Lueks polisstation och flyttade dem sedan till Pattayas polisstation för ytterligare förhör.

Efter att ha kontrollerat förövarnas brottsregister fann polisen att Sarawut en gång åtalades för narkotikarelaterade brott. Nakarin åtalades också för innehav av kategori 1 narkotika och illegalt spelande, och Wanchai hade en historia av att ha blivit åtalad för illegalt spelande.

Alla misstänkta är kvar i polisens förvar.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.