Boltförare möter motorcykeltaxiförare på Pattaya Beach

pattaya

En icke-våldsam konfrontation mellan Bolt-förare och Pattayas motorcykeltaxiförare ägde rum under de tidiga timmarna i dag vid Pattayas strand framför Soi Six. Båda sidor anklagade varandra för att ha stulit "deras" passagerare.

Klockan 00:30 den 25 maj skyndade sig Pattaya-polisen för att stoppa förare "Bolt" och "Win"-motorcykelförare från att tillgripa någon form av våld efter att de två sidorna hade ett intensivt motstånd vid Pattaya Beach framför Soi Six .

Lyckligtvis nådde poliser platsen i tid och kunde stoppa båda sidor innan någon skada begicks. De två grupperna på cirka 70 förare kom överens om att lösa tvisten, åtminstone i det ögonblicket, och gick skilda vägar. Problemen mellan dem förblev dock olösta, enligt polisen.

Pattaya News intervjuade Pol. Överstelöjtnant Surachet Aneksri, biträdande chef för Pattayas polisstation, om tvisten och fick höra att båda grupperna ofta bråkade om att varandra påstås ha stulit varandras passagerare och så kallat territorium.

Han sa att Win-ryttarna anklagade Bolt-ryttare för att fungera utan kollektivtrafiklicenser, försäkringar, registreringar och skyltar som krävs enligt thailändsk lag för att fungera som leverantörer av kollektivtrafiktjänster. Å andra sidan hävdade Bolt-åkarna att det var det enda sättet de kunde fortsätta att försörja sig.

Icke desto mindre föreslog överstelöjtnant Surachet att de två grupperna upprätthåller en fredlig samexistens tills vidare eftersom det kan påverka stadens turistindustri negativt.

Med detta sagt, erkände överstelöjtnant Surachet att de vanliga taximotorcykelförare som arbetar med stadsgodkännande och licenser tekniskt sett var på rätt sida av lagen, juridiskt sett.

När det gäller motorcykeltaxichaufförerna är de okej att fortsätta sin normala verksamhet eftersom de har alla lämpliga transportdokumentkrav, men för Bolt-förare som för närvarande arbetar utan specifika regler och dokumentation bryter de mot lagen, så om de fångades, borde rättsliga åtgärder vidtas i enlighet med detta, varnade överstelöjtnant Surachet.

Pattaya-polisen har regelbundet slagit till mot Bolt and Grab-förare under en tid i Pattaya. Grab har nyligen ansträngt sig för att säkerställa att dess förare har korrekt dokumentation, men detta har också påverkat antalet tillgängliga förare, vilket har lett till klagomål från kunder.

Bolt, som inte är baserat i Thailand, har inte följt olika thailändska transportbestämmelser och regler, hävdar thailändsk polis. Eftersom deras kontor och ledning inte är strukturerade eller fysiskt närvarande i Thailand är det dock svårt att genomdriva.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.