Chonburi Lottery Winner använder 240,000 XNUMX baht vinster för att "mata" spöken

Vad skulle du göra om du vann på lotteriet? Betala av dina skulder? Köpa ett nytt hem? Investera i sparande? Nåväl, en nyligen lotterivinnare valde en alternativ väg för en del av sina pengar.

Lotterivinnaren, som höll sitt namn undanhållet från media, vann 24 miljoner baht i april i år. Den här veckan använde de cirka 240,000 200 baht av sina vinster för att hyra 26 bankettbord och arrangerade en massiv middag för spöken på en kinesisk kyrkogård vid Trikhun Dharma Foundation, Chonburi (Sam Tek Tai), nr 1/2, Village No. XNUMX.

Ägaren till borden, Anan Phochana från Nakhon Pathom, 52, sa att lotterivinnaren betraktade handlingen att mata spöken som en förtjänst åt sina egna förfäder. Festen innehöll riskex, aptitretare, fiskmaw, malet kyckling, ångad rubinfisk med lime, skaldjurssallad, stekt ris, ginkgo och kokosnötter tillsammans med mycket mer.

Enligt en av de levande deltagarna, Laphatsarada Rakhangtong, gavs maten till medlemmar av det lokala samhället i nöd efter att spökena ätit färdigt. Sociala medier användes för att annonsera om evenemanget och bjuda in behövande att äta det spökena inte slutade.

Det är knappast första gången ett evenemang som detta hålls för spöken i Chonburi. En spökfilmskväll hölls i februari förra året när vi berättade här.

Under 2021, en mycket mindre bankett hölls för spöken i Chonburi. Vad tror du? Tror du på spöken? Berätta för oss i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/