Pattaya Bolt Rider upprätthåller allvarliga knivhugg under bråk med orange väst motorcykeltaxiförare

Pattaya —

Tre Bolt-förare skadades, en med ett allvarligt sticksår ​​i buken, efter att de bråkat med en grupp orange västra motorcykeltaxiförare, kända som Win-ryttare, i Pattaya över så kallat territorium.

Händelsen rapporterades till Pattayas polisstation klockan 4 tisdagen den 4 juli. Polis och Sawang Boriboon-räddare rusade till olycksplatsen på framsidan av en icke namngiven bostadsrätt i Naklua-distriktet i Banglamung-distriktet, Chonburi-provinsen, för att hjälpa de skadade.

På platsen upptäcktes tre män med skador, inklusive 24-årige Burapchat Suksawat, som hade blivit knivhuggen i buken, 29-årige Sakda Baiyai, som hade ådragit sig skador på sin högra fot, och 30-åriga herr Oran Tangchai, som hade träffats på vänster arm med ett trubbigt föremål och ådragit sig skador.

De skadade fördes alla till Banglamungs sjukhus, med Mr. Burapchat i kritiskt tillstånd. Trion rapporterades arbeta för en mobil applikation som heter Bolt.

Enligt en 50-årig motorcykeltaxiförare och ögonvittne Phong Champathong anlände en av de skadade till bostadsrätten för att hämta en passagerare. När han såg så sa han åt honom att ha lite "maner" och gå och hämta en kund någon annanstans eftersom Phong hävdade att lägenheten var territoriet för en vanlig motorcykeltaxistation. Denna Bolt-ryttare kom senare tillbaka med en grupp av sina vänner och började slå mot Win-rytterna. En anonym Win drog sedan fram en kniv och högg Bolt-ryttaren i självförsvar, hävdade Mr. Phong.

Samtidigt, enligt kontot från den 33-årige Bolt-ryttaren Mr. Naruethep Bodinsri, sa han att Win-ryttarna ohövligt skrek åt honom och olagligt förbjöd honom att parkera och ta emot passagerare. Detta ledde till ett mindre bråk innan Naruethep lämnade området för att släppa av en passagerare och sedan återvände med en grupp av sina vänner för att diskutera problemet vidare. Naruethep hävdade att det inte fanns något lagligt "territorium" och Bolt-förare hade rätt att hämta eller lämna kunder var som helst i Pattaya.

En het konfrontation följde sedan, vilket ledde till fysiska bråk. Men herr Naruetheps grupp var obeväpnad, medan Win-ryttarna använde en kniv och skadade hans yngre bror i processen.

Win-ryttarna flydde inte efter incidenten och hävdade att Bolt-ryttarna var angriparna och att de agerade i självförsvar. Polisen granskar CCTV-bilder och inspelningar av åskådare för att identifiera knivhuggaren.

Denna incident kastar återigen ljus över de ökande spänningarna och konflikterna mellan Bolt-ryttarna och Win-ryttarna i Pattaya.

I början av juni ska Bolt-ryttare ha attackerat en grupp Win-ryttare kund- och territoriella tvister. Detta resulterade i att två personer skadades.

Pattayas myndigheter har fått många klagomål om dessa förvärrade problem och arbetar på att hitta en lösning.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.