Huvudmisstänkt Olaf Brinkmann i mordet på Hans Peter Mack i Pattaya riskerar dödsstraff

Pattaya, Thailand-

Topppolisen som utreder mordet på Hans Peter Mack, en 62-årig tysk affärsman i Pattaya, har bekräftat att minst en misstänkt, den påstådda huvudledaren Olaf Brinkmann, 52, en tysk ex-pat, riskerar ett eventuellt dödsstraff för sin påstådda handlingar.

En videoreportage av denna berättelse om du föredrar kan hittas här.

Vi har täckt den här historien utförligt under den senaste veckan, du kan fångas upp av historien hittills genom att trycka eller klicka här.

Biträdande rikspolischefen generallöjtnant Surachate Hakparn, som personligen tog över fallet på uppdrag av offrets familj, bekräftade att Brinkmann kommer att åtalas för överlagt mord, vilket medför möjligheten till dödsstraff.

Hakparn pekade på flera saker som ledde till det överlagda åtalet, såsom besök i en järnaffär, betesaffär, och att få en båt involverad som en del av en övergripande plan för att göra sig av med kroppen.

Brinkmann har vägrat att prata med polisen förutom genom sin advokat men har erkänt sin oskuld och en översättare och juridisk assistent för Brinkmann föreslog att hela händelsen var en olycka och hävdade att Mack hade en hjärtattack och att de misstänkta fick panik. Thailändsk polis är minst sagt skeptisk till dessa påståenden som den överlagda åtalet visar.

De andra misstänkta i fallet har inte formellt anklagats för överlagt mord vid presstiden och kan komma att få mindre anklagelser, konstaterade thailändska polisen, som enligt uppgift utreder påståenden om att pakistansk/thailändsk misstänkt Shahruek Uddin tvingades av pistolhot och hot av Brinkmann att delta. i att göra sig av med Macks kropp. Shahruek hävdar att Brinkmann hotade att mörda sina föräldrar och skada sin fru och syster om han inte hjälpte till.

Den andra huvudmisstänkta, Petra Grundgreif, tyska, 54, håller också mestadels tyst men har förnekat att hon mördade Mack. En annan tysk kvinna, Nicole Revel, 52, som är funktionshindrad och inte kan gå utan hjälp, greps som en person av intresse som bodde i Olafs bostad, men polisen har sagt att hon inte är en huvudmisstänkt men kan ha varit en medbrottsling.

Den thailändska polisen fortsätter att utreda fallet som blev viralt över hela världen.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/