Pattayas polischef samarbetar med Kuwaitisk ambassadör för att tackla kuwaitiska motorcykelförare

Pattaya —

Kaptenen för Pattaya-polisen träffade den kuwaitiska ambassadören måndagen den 17 juli för att hitta lösningar på besvärliga kuwaitiska motorcykelåkare i Pattaya.

Pattayas polischef Pol. Överste Thanapong Phothi gick för att rådgöra med Thailands kuwaitiska ambassadör Brigadier Faisal ALsuwaileh, överste Faisal Ali Sweileh och sekreterare Abdulmohsen AlRefai angående de ökande problemen med gruppen kuwaitiska gatuförare.

Mellanöstern joyriders skapade rubriker vid flera tillfällen nyligen på grund av deras hänsynslösa och farliga beteenden på vägen.

I fredags den 14 juli kom medborgare in Soi VC och Soi Yensabai klagade över de outhärdliga olägenheter som kuwaitiska motorcykelförare orsakar varv på sina cyklar och tävlar upp och ner på gatorna.

Klagomålet nådde snabbt Pattaya-polisens öron nästa dag, vilket fick dem att starta en tillslag mot racers, vilket resulterade i många arresteringar. Tjänstemännen varnade också officiellt de kuwaitiska turisterna för juridiska konsekvenser om de åkte på motorcykel utan hjälm, körkort, försäkring och registrering.

Men bara en dag efter det stora tillslaget råkade två kuwaitiska turister in i en trafikolycka när de åkte på sin motorcykel i södra Pattaya. En turist, som bara är 19 år gammal, fick en allvarlig skada runt knäet som nästan fick ben amputerat, enligt medicinsk personal.

Detta fick troligen Pattaya-polisen att vidta avgörande åtgärder, vilket ledde till mötet mellan Pol. Överste Thanapong och de kuwaitiska ambassadörerna.

Enligt Pol. Överste Thanapong, han ville upprätthålla lagen för att förhindra olyckor och för att skydda turisternas säkerhet utan att påverka stadens turismbild.

I linje med detta gemensamma mål nådde ambassadörerna en överenskommelse om att inleda en omfattande informationskampanj riktad mot kuwaitiska turister och individer som planerar att besöka Thailand.

Det primära syftet med kampanjen är att betona vikten av att följa trafiklagar och regler inom landet. Lanseringen av denna kampanj förväntas ske så snart som möjligt.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.