Pattaya-polisen arresterade flera förbjudna motorcykelgängmedlemmar, inklusive den påstådda ledaren, i Pattaya efter mordet på Hans Peter Mack

Pattaya —

Pattaya-polisen arresterade ledaren för det så kallade "Outlaws"-gänget, tillsammans med flera andra utländska medlemmar i samband med den påstådda mördaren av Hans Peter Mack.

Biträdande rikspolischef Pol. General Surachate Hakparn höll en presskonferens fredag ​​eftermiddag den 21 juli 2023 för att förklara ett framgångsrikt tillslag mot vad han kallade det transnationella kriminella gänget kallat "Outlaws" i Pattaya, Chonburi-provinsen.

Enligt Pol. General Surachate, motorcykelklubben var inblandad i kriminell verksamhet och var kopplad till Olaf Thorsten Brinkmann, den påstådda huvudmannen i en grupp som mördade den tyske affärsmannen Hans Peter Mack och gömde hans styckade kropp i en frys i Chonburis Banglamung-distrikt.

Polisen trodde att Brinkmann var en avgörande medlem i Outlaws-gruppen, vilket sedan ledde till ett tillslag mot den övergripande motorcykelklubben. Ledaren för gruppen arresterades senare i Pattaya och identifierades som Thomas Ginner, en österrikisk medborgare.

Myndigheterna beslagtog olika föremål från Ginner, inklusive en Harley Davidson-motorcykel och andra tillhörigheter kopplade till Outlaw-gänget. Inledningsvis erkände Ginner att han var ledaren för gänget men påstod sig ha lämnat gänget sedan mordincidenten och uppgav att han inte var inblandad överhuvudtaget i fallet med Hans Peter Mack eller Olaf Brinkmann. Men när polisen genomsökte hans hus upptäckte de bevis som tydde på att Ginner förberedde sig på att fly från landet.

Ytterligare utredning visade också att han var efterlyst i flera fall som involverade påstådda bedrägerier och databrott.

Pol. General Surachate tillade att han också arresterade tre andra utländska medborgare som tros ha kopplingar till Outlaws-gruppen, inklusive Danny Rohde, tysk medborgare, Daniel Thomas Toth, amerikansk medborgare, och Theodor Matis, schweizisk medborgare.

De tre misstänkta greps i ett hus i Pattaya och åtalades för att ha vistats i landet illegalt och/eller missbrukat sin visumstatus. Fyra motorcyklar beslagtogs från dem, medan olagliga substanser påstås ha hittats i Rohdes system.

Pol. General Surachate kommenterade att relevanta tjänstemän återkallar visum för alla arresterade misstänkta. De förbereder sig nu för att deportera dem från kungariket och placera dem på en svartlista, vilket förbjuder deras inresa i Thailand.

Till sist sa polisgeneral Hakparn också att ytterligare utredning pågår av andra möjliga utländska medlemmar i klubben som antingen missbrukar sina visum eller är inblandade i kriminell verksamhet.

Vi rapporterade tidigare här på TPN media att polisen hade planerat att undersöka lokala motorcykelklubbar och möjliga kopplingar till Mr Brinkmann och Hans Peter Mack-mordet här.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.