Pattayapolisen utökar strandpatruller för att förhindra våld, arresterar åtta tonåringar

Pattaya —

Pattaya-polisen patrullerade Pattaya Beach tidigt på torsdagsmorgonen den 20 juli för att se till att strandbesökare inte bar vapen, droger eller slogs mot varandra.

Poliserna har märkbart intensifierat strandpatrulleringen på sistone efter flera våldsamma incidenter med thailändska tonåringar.

Våldet spred sig till och med till Pattayas gator där två tonåringar sköts av sina rivaler medan du kör motorcykel onsdag kväll den 19 juli.

Enligt Pol. Överstelöjtnant. Surachet Aneksri, biträdande chef för Pattayas polisstation, åtta unga misstänkta, som alla var män i åldern 8 till 15 år gamla, greps för att ha skjutit de två tonåringarna.

De misstänkta erkände dock endast att de varit närvarande på platsen för händelsen men förnekade att de använt skjutvapen. De avslöjade att orsaken till konflikten härrörde från tidigare provocerande chattmeddelanden som utbytts mellan dem och offren.

Polisen beslagtog de misstänkta 4 motorcyklar, 1 airsoft gun och 10 mobiltelefoner. Det enda problemet som återstår är de skjutvapen som användes vid händelsen, Pol. Överstelöjtnant. Surachet uppgav.

Under tiden kommer Pattaya-polisen regelbundet att patrullera riskplatser runt om i staden för att säkerställa att en upprepning inte kommer att inträffa.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.