Underhållsarbetare drunknar nästan i Pattayas hotellpool

Pattaya —

En thailändsk underhållsarbetare, som en gång utan framgång försökte rädda en indisk turist från att drunkna, nästan drunknade i samma hotellpool i Pattaya tidigt på torsdagen den 17 augusti. Han räddades men är fortfarande i kritiskt tillstånd.

Sawang Boriboon räddningspersonal underrättades klockan 1:00 torsdagen den 17 augusti om att en thailändsk man hade drunknat i en pool på ett namnlöst hotell i hjärtat av Pattaya, Chonburi-provinsen. De skyndade till platsen för att rädda honom.

På hotellet upptäckte räddarna att en grupp barmhärtiga samarier redan hade dragit upp offret ur vattnet och att han fortfarande levde. Offret identifierades som Utis Saganate, en 40- till 45-årig underhållsman på hotellet.

Räddningsteamet utförde HLR på honom eftersom hans tillstånd var kritiskt. De förde sedan omedelbart över honom till ett lokalt sjukhus.

En grupp av offrets vänner var i nöd, oroade över hans öde. De berättade för The Pattaya News att de firade en födelsedagsfest på hotellet, under vilken Mr. Utis ursäktade sig till badrummet nära poolen. Men han var borta för länge, så hans vänner blev oroliga och letade efter honom. Till sin förvåning fann de honom nedsänkt på botten av poolen, med ansiktet nedåt.

Under tiden sa en barmhärtig samarit vid namn Mr Rungtham att han försökte dra ut Mr Utis ur poolen. Men oavsett hur hårt han drog, skulle offret inte vika sig. Så småningom hoppade en skyddsombud i vattnet och lyckades hjälpa till att lyfta offret från bassängens botten. De underrättade sedan omedelbart myndigheterna om hjälp.

Av en slump förstod man att herr Utis var en av de barmhärtiga samariterna som hoppade i samma bassäng i ett försök att rädda en Indisk turist tidigare detta år. Men tragiskt nog dog turisten av drunkning.

Vid tidpunkten för rapporteringen är Utis enligt uppgift fortfarande i ett kritiskt tillstånd. Hotellets namn undanhölls på grund av den pågående utredningen.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.