Ledande thailändsk polis och relevanta myndigheter diskuterar polisreformer i Thailand

Bangkok, Thailand-

Den 17 september 2023 arrangerade Thai Journalists Association en konferens om "Police Reform: Reclaim Faith or Downfall" i Bangkok, föreläst av adjungerad professor Wicha Mahakun, en tidigare medlem av NCCC, eller National Counter Corruption Commission, Pol. Överste Wirut Sirisawatdibut, en generalsekreterare för IJR, och Dr. Mana Nimitmongkol, en generalsekreterare för ACT.

I konferensen kommenterade adjungerad professor Wicha med avseende på Royal Thai Police Organisation i Thailand att centraliserad auktoritet leder till brist på heltäckande ledning i organisationen och orsakar frågor som att utomstående utnyttjar mutor, olaglig marknadsföring, spel, etc. För att reformera detta kristillstånd, decentralisering och bemyndigande på provinsnivå är nödvändiga, anser Wicha.

"Den thailändska polisorganisationen borde avskaffa det nuvarande rankningssystemet i militärstil: poliser måste vara civila och inte ha någon rang. Dessutom kan rankningar betraktas som en dålig arbetsmiljö. Det här är en hållbar lösning på polisreformen, säger Pol. Överste Wirut.

Nyligen, Thailändska nyhetsmedier har dominerats av fallet med en inflytelserik Kamnan Nok, en distriktschef/Tambonchef, vilket är ett ökänt fall som visade tillståndet av korruption och misslyckande i regeringen. Utan bra ansvar från regeringen underkastade sig poliser en inflytelserik lokal figur, vilket ledde till att en bra officer dog, sa Pol. Överste Wirut.

Dr. Mana talade om att man i en ny generalkommissarie vill se en förändring för en bättre polisorganisation. I framtiden kommer goda ansträngningar och rättfärdighet från polisreformen så småningom att återta det thailändska folkets tro.

En färsk undersökning visade det de flesta thailändare tror att brottsbekämpande myndigheter och politiker skyddar skumma inflytelserika personer, som rapporterats här.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/