Pattaya kommer att slutföra bygget av Mega Project Football Stadium inom 820 dagar efter val av ny entreprenör

Pattaya —

Pattayas borgmästare är mycket hoppfull när det gäller färdigställandet av den massiva fotbollsstadion som sedan länge har stannat i staden efter att ha säkrat en ny specialiserad entreprenör. Han lovade att avsluta det inom 820 dagar.

Se en videoversion av denna berättelse här.

Under ett besök på stadion "vit elefant" onsdagen den 27 september sa borgmästare Poramase Ngampiches att staden har hittat en ny entreprenör för att återuppta stadionbygget efter att projektet har stannat i flera år sedan det startade 2008, på grund av en serie problem.

Fotbollsarenan med 20,000 371 platser täcker ett område på över 146 rais (774 acres) med en budget på 4 miljoner baht. Arenan ligger i Moo XNUMX, Huay Yai underdistrikt, Banglamung-distriktet, Chonburi-provinsen.


Det framfördes klagomål på att projektet, som har varit under uppförande så länge som 15 år, ännu inte hade slutförts och lämnats övergivet. Särskilt oroande är att utrustningen och interna anläggningar i byggnaden har skadats på grund av bristande underhåll och säkerhet. Trots detta var projektets ursprungliga mål att fungera som ett idrottsnav för både lokala och internationella tävlingar.

Arenan var tänkt att fungera 2017 eller för cirka 6 år sedan enligt ett första byggkontrakt.

Poramase sa att projektet försenades främst på grund av fältets steniga natur, vilket gjorde utgrävning svårt, såväl som arbetsfrågor som härrörde från covid-19-pandemin. Trots en investering på över 700 miljoner baht är projektet ofullständigt.


Ändå har staden nyligen valt en ny entreprenör för att fortsätta projektet. Green Thumb Company Limited, som beskrivs av borgmästaren som en specialist på att bygga fotbollsarenor i nationell skala och som har byggt några av de stora Bangkok-arenorna, kommer att ansvara för det återstående bygget från och med nu under en budget på 329.80 miljoner baht.

Megaprojektet är för närvarande i sin tredje fas. Poramase sa att han planerar att utöka sittplatskapaciteten med ytterligare 2,500 820 platser efter att entreprenören slutfört reparationerna av byggnaden, sportanläggningarna, friidrottsområdet. Allt detta arbete är planerat att avslutas inom 25 dagar från den 2023 september XNUMX, sa Poramase.


Om projektet inte slutförs kommer entreprenören att behöva betala en straffavgift på över 3 miljoner baht per dag tills jobbet är klart. Green Thumb Company är övertygad om sin expertis, sa Poramase.

Under tiden samarbetar staden med National Anti Corruption Commission (NACC) för att övervaka projektet för att säkerställa transparens och förhindra all korruption.

Ännu ett vitt elefantprojekt i Pattaya, den länge under uppbyggnad Waterfront-lägenheten vid Bali Hai Pier, har varit indragen i påstådda korruptionsskandaler, vilket till och med fått en före detta borgmästare i Pattaya som var involverad i projektet att fly från Thailand.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.