Thailands regerings planerade senare stängningstider för nattlivsföretag som utmanas av offer för rattfylleri

FOTO: Matichon

Nationellt —

En grupp anti-rattfylleriaktivister och offer begärde att den thailändska regeringen skulle avbryta sin plan för att förlänga stängningstiderna för underhållningsföretag.

Torsdagen den 12 oktober samlades medlemmar av gruppen Drink No Drive, bestående av aktivister och rattfyllerioffer och deras familjer, vid premiärministerns kansli för att uttrycka sitt motstånd mot den thailändska regeringens plan att förlänga öppettiderna för landets nattliv .

Enligt Thailands premiärminister Srettha Thavisin överväger regeringen att förlänga stängningstiderna för landets nattliv i vissa områden till så sent som klockan fyra på morgonen för att stärka turismen och ekonomin. Premiärminister Srettha har instruerat inrikesministeriet att identifiera lämpliga platser där nöjesställen, som för närvarande stänger kl. 4 till 12 i officiella underhållningszoner, potentiellt kan vara i drift fram till kl. 2.

De valda pilotplatserna kommer att släppas när polisen och företagsoperatörerna är klara med att förbereda säkerhetsprotokoll och driftsprocedurer, enligt inrikesminister Anutin Charnvilakul. Populära turism- och nöjesområden som Patong och Pattaya kommer sannolikt att hamna överst på listan och lokala företagare har visat ett starkt stöd för förslagen.

Drink No Drive-gruppen pressade dock regeringen att dra åt bromsen för denna idé och sa att längre drickstider bara skulle leda till mer kaos, inklusive dödsfall på vägar, föroreningar och brottslighet.

Klagandena, några som sitter i rullstol, hävdade att Thailand har mycket mer värdefulla attraktioner snarare än sitt nattliv som vackra turistmål, rika kulturer eller gatumat.

Istället för att prioritera underhållningsindustrin, uppmanade gruppen regeringen att koncentrera sig på att förbättra och främja ovanstående aspekter av landet för att gynna en bredare del av befolkningen. Gruppen höll inte med om undantag även för populära nattlivsområden som Pattaya, och sa att detta skulle leda till att andra områden också bad om undantag eller förlängningar och att det var bättre att ha en konsekvent policy.

När det gäller turister bad gruppen regeringen att också prioritera deras säkerhet, eftersom det har varit kontinuerligt incidenter nyligen som urholkar besökarnas förtroende.

Statistik från Accident Data Center of Thailand visar att det har varit 443 utländska medborgare som miste livet i trafikolyckor i Thailand från början av 2023 till oktober. Dessutom ådrog sig mer än 16,888 XNUMX personer skador.

Den 10 oktober 2023 var den totala sammanfattningen av dödsfall i trafikolyckor i Thailand 10,916 617,220 personer, med 25 30 rapporterade skador. Enligt olycksdatacentret hänförs huvudorsaken till dessa olyckor, som står för XNUMX-XNUMX %, till rattfylleri.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.