För närvarande lagliga nattlivszoner i Pattaya för att testa barstängningar kl. 4 från den 15 december

Pattaya —

Lagliga underhållningszoner i Pattaya kommer att bli banbrytande för att stänga barer kl. 4 efter att det implementerats den 15 december av den thailändska regeringen, avslöjade Pattayas borgmästare Poramase Ngampiches.

Mr. Poramase meddelade lördagen den 4 november att nöjesställen inom de för närvarande utsedda lagliga nattlivszonerna i Pattaya kommer att kunna testa de utökade öppettiderna för nattlivet fram till klockan 4:XNUMX omedelbart efter att det blivit officiellt. Men de utanför zonerna måste invänta beslut som fattas i framtida möten som involverar alla relevanta byråer, tillade han.

Chonburi, Pattayas hem, är en av de fyra provinserna, inklusive Phuket, Chiang Mai och Bangkok, som får vara banbrytande för den utökade stängningstiden för nattliga företag, som tillkännagavs av premiärminister Srettha Thavisin förra veckan.

För närvarande täcker de lagliga zonerna i Pattaya östra sidan av Third Road, Walking Street och LK Metro-området. Men många nöjesställen har dykt upp i Jomtien, Naklua, och även den så kallade "mörka sidan", trots att de tekniskt sett är olagliga på grund av föråldrade zonindelningsbegränsningar över 20 år.

Detta har sporrat proaktiva insatser från företagare och tjänstemän för att utöka dessa områdesgränser. Pattayas kommunfullmäktigeledamot Damrongkiat Pinitkan föreslog förra året en revidering under ett rådsmöte, som lyfte fram den föråldrade karaktären hos de nuvarande zonerna, som etablerades för två decennier sedan och inte längre är i linje med stadens föränderliga landskap.

Som svar hade borgmästare Poramase uppmanat berörda parter att formellt göra en framställning till inrikesministeriet, samtidigt som han erkände frågans känslighet.

För närvarande kommer de utanför nöjeszonerna att fortsätta att stänga vid den för närvarande lagliga tiden, som är från midnatt till 2:XNUMX beroende på område.

Pattaya News noterar att en intressant skiftnyckel kastades in i dessa planer när Vice premiärminister Anutin Charnvirakul sa under helgen att även om nöjesställen skulle få stänga senare så skulle de inte få sälja alkohol senare. Om detta verkställs eller om företagare kommer att tvinga fram en förändring genom att klaga till regeringen återstår att se.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.