Pattayas borgmästare planerar ett möte för att diskutera kommande policy för stängning av baren kl. 4

Pattaya —

Herr Poramase Ngampiches, borgmästaren i Pattaya, kommer att sammankalla ett speciellt möte för att diskutera förberedelserna för den kommande stängningstiden kl. 4:XNUMX för nattlivsanläggningar i lagliga underhållningszoner.

Mötet var ett svar på premiärminister Srettha Thavisins tillkännagivande till Tillåt landets nattklubbar, inklusive klubbar och barer, att fungera fram till klockan 4 i ett försök att stimulera ekonomin.

Policyn, planerad att implementeras den 15 december, kommer att gälla i fyra sandlådeprovinser inklusive Bangkok, Chiang Mai, Phuket och Chonburi, hemorten för semesterorten Pattaya. Detta syftar till att bättre anpassa öppettiderna för nattklubbar till de nattliga preferenserna för internationella turister som kommer för att utforska Thailands sena nattscener, sa premiärminister Srettha.

Enligt Mr. Poramase, mötesplatser som kommer att få dra nytta av denna förmån är de som för närvarande är belägna i de lagliga underhållningszonerna, såsom den västra sidan av Third Road, Walking Street och endast LK Metro-området. Men borgmästaren släppte en antydan om att staden kan överväga att bredda de två decennium gamla restriktiva zonindelningslagarna ytterligare i framtiden efter att ha genomfört fler studier och offentliga utfrågningar.

Inledningsvis kommer han snart att träffa Chonburi-guvernören och Region 2-polisen i Chonburis stadshus för att se över befintliga regler för att säkerställa att förlängningen har minimala störningar för lokalbefolkningen och för att upprätthålla säkerheten för turister.

Herr Poramase uttryckte också extra oro över den potentiella försämringen av buller, och noterade att Pattaya stad hade fått över 700 bullerklagomål mot nöjesställen under det senaste året. Han betonade sin avsikt att specifikt ta upp denna fråga med nöjesställena både före och under genomförandet av förlängningen.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.