Japansk turist som påstås ha blivit ficktjuv av Pattaya Transwomen, förlorar över 60,000 XNUMX baht

Pattaya —

En japansk man, som utforskade Pattayas nattscen med sin vän, sa att han fick ficktjuvar på över 60,000 9 baht i kontanter av två misstänkta transpersoner sent på torsdagen den XNUMX november.

Se en videoreportage av den här historien här på vår YouTube.

Toshiaki Shinohe, offret, lämnade in ett klagomål till Pol. Kapten Natchaphon Saengsi, biträdande utredningsinspektör vid Pattayas polisstation, uppger att han blev ficktjuvar när han åkte på en Songthaew vid 11-tiden i Soi Buakhao, Nongprues underdistrikt, Banglamung-distriktet, Chonburi-provinsen.

Mr. Toshiaki berättade för polisen att han är en ingenjör från Japan och hade rest till Pattaya för en semester. Innan händelsen inträffade tog han och hans vän en Songthaew, en transportform i Thailand med två stolsrader bak, och satte sig vända mot varandra.

Längs vägen berättade Mr. Toshiaki att två transsexuella kvinnor anslöt sig till dem och satt bredvid honom. De startade sedan en konversation för att engagera hans intresse.

När de två transsexuella kvinnorna klev av fordonet märkte Toshiaki att hans plånbok innehållande 40,000 23,000 thailändska baht och cirka 100,000 XNUMX baht i utländsk valuta (XNUMX XNUMX yen), samt hans ID-kort och bankomatkort, hade försvunnit. Den japanska turisten misstänkte att de två transkvinnorna kan ha sträckt sig i hans ficka och stulit hans plånbok medan de pratade med honom. Han kommenterade vidare att han var ledsen över händelsen och kom omedelbart för att rapportera klagomålet till Pattaya-polisen.

Pol. Kapten Natchaphon uppgav att polisen granskade CCTV-bilder för att identifiera de skyldiga.

I maj 2023, två Indiska turister rapporterade separat rånincidenter till Pattaya-polisen samma natt. En av dem uppgav att han förlorade ett guldhalsband värt över 66,000 XNUMX baht när en transperson gick fram till honom och ryckte det från hans hals.

Dessa incidenter har haft en negativ inverkan på turismen, vilket Pattaya-polisen noterade. Trots senaste tillslag på transsexuella brottslingar fortsätter enstaka stölder mot turister att förekomma.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.