Pattayas privata sektor lyfter fram en ökning av familjeturismen under utökad nattlivsservice, förespråkar klarhet i underhållningszoner

Nationell-

Den 10 november 2023 avslöjade Mr. Thanet Supornsahasrungsi, verkställande direktör för Sunshine Hotels & Resorts i Pattaya, offentligt att trots den förlängda servicetiden till 4:XNUMX i fyra pilotprovinser, ökar trenderna inom familjeturism i Pattaya.

Tidigare siktade mer än 90 % av utländska turister på nattlivet där de samlades i trånga områden som Walking Street, Pattaya Beach och Buakhao Road. Nöjeszonerna bör göras tydliga för att minimera framträdande problem som buller och andra negativa effekter i lokalsamhällen, konstaterade Thanet.

"Faktum är att det är välkänt att nöjesdistrikt som är öppna längre än den lagligt föreskrivna tiden klockan 2 kan orsaka höga ljud sent på natten som stör lokalbefolkningen", sa Thanet.

Enligt det tidigare uttalandet från Anutin Charnvirakul, vice premiärministern, om de utökade timmarstjänsterna, Thanet uttryckte sin oro över att restauranger eller barer med uteservering kanske inte kan kontrollera ljud som inomhuspubar eller barer. Särskilt skulle utomhusnöjesställena i lokala samhällen påverka det lokala livet på natten.

Thanet tillade vidare att den thailändska regeringen borde häva förbudet mot försäljning av alkohol under vissa perioder på dygnet och på religiösa dagar. Många utländska turister kanske inte förstår anledningarna eftersom de ändå är på semester och dricker för avkoppling.
"Alkoholförsäljningen bör vara tillgänglig hela dagen för att tillfredsställa alla parter", sa Thanet.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.