UPPDATERING: Pattaya-polisen arresterade misstänkt för rån av dyrt armband för indiska turister

Pattaya —

Polisen i Pattaya grep en misstänkt transperson som de trodde hade stulit ett armband på 200,000 XNUMX baht från en indisk turist som svimmade på Walking Street efter en sup.

Först vår tidigare historia:

En berusad indisk turist ska ha blivit ficktjuvar av en transperson när han svimmade på Walking Street i Pattaya.

Nu till vår uppdatering:

För CCTV av denna händelse och berättelse, klicka eller tryck här för vår YouTube-video.

Gripandet, baserat på en order utfärdad av Pattayas provinsdomstol, ägde rum den 12 december klockan 9. Den misstänkte, identifierad av Pattaya-polisen som Saranphat Bowonkitnukorn, en 39-årig thailändsk transkvinna, greps i sin bostadsrätt i Soi Khao Noi, Nongprue sub-distrikt, Banglamung-distriktet, Chonburi-provinsen.

Undersökningen härrörde från ett klagomål som lämnades in den 3 december av Kotay Avisake, en 40-årig indisk medborgare, som rapporterade stölden av sin mobiltelefon och guldarmband till ett värde av över 200,000 XNUMX baht. Stölden ägde rum medan Mr. Kotay föll medvetslös framför en butik på Walking Street efter en supning.

Enligt Pattayapolisen avslöjade CCTV-filmer att en person med ett manligt utseende klädd som en kvinna närmade sig Kotay och begick stölden. Efter en noggrann utredning identifierade polisen den misstänkte och hennes bostad innan gripandet i går kväll.

Inledningsvis förnekade Saranphat att ha begått stölden och erkände bara att han var personen i CCTV-filmen. Hon hävdade att hon bara gick till Mr. Kotay för att försöka väcka honom, och tillade att hon inte stal några värdesaker.

Men Saranphats tidigare arresteringsregister för stöld 2020 väckte misstankar bland poliserna, enligt Pattaya-polisen.

Saranphat sitter för närvarande i polisens förvar och kommer att ställas inför rättsliga förfaranden baserat på utredningens resultat.

Det här fallet är särskilt intressant eftersom det fanns en tidigare arrestering i fallet, även en transkvinna, som erkände att ha tagit en telefon men förnekat att ha tagit armbandet. Polisen trodde så småningom på den här misstänkte och fortsatte sin sökning, identifierade den andra misstänkte genom CCTV-granskning och spårade så småningom upp dem.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.