Kropp av utlänning hittades i Sattahip Waters

FOTO: Thairath

Sattahip —

Sattahips myndigheter återfann kroppen av en utländsk medborgare i Sattahips vatten den 16 december 2023. De undersöker möjligheten att den återvunna kroppen kan vara kopplad till fyra personer uppges ha förlorat långt borta från Jomtien Beach tidigare i veckan.

På lördagen fick Sattahip-polisen en rapport från en turist om en avliden person som hittats flytande nära Koh Nang Ram, Samae San-distriktet, Sattahip-distriktet, Chonburi-provinsen. Platsen för händelsen var cirka 3 kilometer utanför kusten, norrut.

Den avlidne var en skallig man i åldern 50-60 år gammal, med drag som liknar en utlänning. Han hittades endast klädd i blåa shorts. Inga identifikationshandlingar upptäcktes på honom, och inga tecken på skada eller fult spel upptäcktes under den första undersökningen. Det uppskattas att han hade varit avliden i 3-5 dagar, och nedbrytningen hade börjat.

Enligt Sattahip-polisen är dödsorsaken fortfarande ett mysterium. Militärflottan och räddningsenheterna samarbetade för att hämta kroppen på en kajak innan de använde en motorbåt för att dra tillbaka honom till stranden. Kroppen skickades sedan till Rättsmedicinska institutet vid Polissjukhuset för identitetskontroll och fastställande av dödsorsaken.

Pol. Kapten Kritsada Intachote, biträdande utredare vid Sattahips polisstation, avslöjade att polisen undersöker en möjlig korrelation mellan den återvunna kroppen och fyra individer rapporterades att flyta långt utanför Jomtien Beach på natten tisdagen den 12 december.

Händelsen rapporterades av en hotellanställd som sa att han larmades av en hotellgäst om att det fanns fyra personer som flöt runt 400-500 meter från stranden vid 6-tiden. Rapporten ledde till timmars sökning, som så småningom avbröts på grund av brist på konkret information, och myndigheter som trodde att det kan ha varit ett falskt larm.

Emellertid, Pol. Kapten Kritsada avslöjade att det för närvarande inte finns någon rapport om en försvunnen person i närheten av händelsen. Om någon tror att de känner personen eller om det finns oro för en försvunnen släkting kan de kontakta Sattahips räddningsenhet eller Sattahips polisstation 24/7.

FOTO: Thairath
FOTO: Thairath
Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.