Dom i mordfallet "Nong Chompoo": Farbror Phon dömd till 20 års fängelse, faster Taen frikänd

Nationell-

Klockan 10:00 den 20 december 2023 läste Mukdahan Provincial Court-domaren upp domen i det ökända mordfallet "Nong Chompoo", som beordrade Chaiphol Wipha, mer känd som farbror Phon, till 20 års fängelse och avskedande anklagelserna mot hans fru, Somporn Labpho eller moster Taen.

Läs om den mystiska historien om mordfallet Nong Chompoo.

Chaiphol åtalades för att ha orsakat en att avsluta livet genom avsiktligt våld, vilket resulterade i fängelse i 10 år, och att överge ett barn under femton år för att möta sitt slut av bristande vård, utan motiverad anledning, med fängelse i 10 år. Åtalet för uppsåtligt mord och manipulering av en kropp lades ner.

Efter att domen avkunnats skrev Mrs. Sawitri Wongsricha, offrets 40-åriga mor, ett inlägg på sociala medier och tackade domaren och himlen för barmhärtighet och rättvisa.

Thailändska reportrar uppgav enligt uppgift att Mukdahans provinsdomstol senare beviljade borgen på 500,000 XNUMX baht till Chaiphol efter domen, som planerar att överklaga domen.

Farbror Phon var känd i thailändska sociala medier för sina virala videor som skildrar livet på landsbygden i Thailand och har till och med dykt upp i musikvideor och många andra samarbeten med andra påverkare på sociala medier.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.