Tham Luang Cave välkomnar officiellt utländska turister att utforska djupare kammare i Chiang Rai för 1,500 XNUMX baht

Chiang Rai-

Klockan 1:30, den 25 december 2023, välkomnade Chutidet Kamonchanut, direktören för Office of Conservation Area Management nr. 15, officiellt den första gruppen turister för att utforska grottorna i de djupare kamrarna i Tham Luang National Park, Mae Sai, Chiang Rai.

Gruppen bestod av 8 personer från amerikansk, kanadensisk, australiensisk och Hongkong nationalitet. Inträdesavgiften för att utforska inne i Tham Luang-grottan vid andra och tredje kammaren var 2 3 baht vardera.

Enligt en rapport från Chutidet berömde de utländska turisterna enhälligt och var imponerade av edutainmentäventyret eftersom de kunde få en förstahandsupplevelse av det globala uppdraget att rädda 13 vildsvin.

Under resan skulle gruppen bestå av mindre än 12 personer och de måste registrera sig i förväg och kontrolleras för eventuella ogynnsamma medicinska tillstånd innan de utforskar grottan som är öppen för upp till 50 personer om dagen. Turisterna hade sällskap av fem professionella guider med säkerhetsutrustning, sa Chutidet.

Som presstid rapporterades det av Chutidet att det var 35 personer som anmält sig till grottutforskningen. Nationalparkens tjänstemän skulle ställa dem i kö och kontakta dem för ytterligare meddelande.

Chutidet betonade turisternas säkerhet, att utforska de djupare kamrarna kan visa sig vara svårt. Turisterna måste klä sig och följa de professionella guidernas instruktioner strikt.

Tjänstemän har avskedat onlineklagomål om att priserna för grottan är för dyra och sa att turisterna som utforskade grottorna inte hade några klagomål och tyckte att priset var rimligt.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.