Den thailändska regeringen tilltalar den gula linjens eltågsincident: Säkerställer allmän säkerhet och undersöker orsaken

Samut Prakan-

Den 3 januari 2024 gav Chai Watcharong, den thailändska regeringens talesman, offentligt en uppdatering om den gula linjens elektriska tåg incident där ett lossat hjul träffade en taxi på Theparak Road, Samut Prakan.

Efter att ha fått reda på nyheterna inspekterade Suriya Juangroongruangkit, den thailändska transportministern, omedelbart platsen och genomförde en första undersökning för att säkerställa att orsaken undersöktes noggrant.


Inledande förfrågningar till EBM, koncessionshavaren för Gula linjen, avslöjade att incidenten berodde på en trasig hjullagerhylsa, vilket ledde till det lossnade hjulet. För närvarande har den gula linjen genomgått underhåll, men själva tåget förblir opåverkat och kan fungera normalt, sa Chai.
Regeringens talesperson betonade att den thailändska transportministern hade tillkallat EBM för att klargöra orsaken till incidenten och engagerade sig i diskussioner om påföljder.

EBM stod inför en diskvalificering för nästa koncession när den thailändska transportministern förberedde sig för att upprätthålla straffregler, anmärkte Chai.
"Den thailändska regeringen sätter hög prioritet på säkerheten i kollektivtrafiken, detta markerade den första incidenten som involverade ett lossat tåghjul. Tågets tekniska system uppfyller dock internationella standarder. De relevanta myndigheterna skulle grundligt undersöka och belysa orsaken för att försäkra allmänhetens förtroende”, avslutade Chai.

Denna incidenten inträffade bara ungefär en vecka efter ytterligare en incident med elektrisk tåg, denna den rosa linjen, när en stor del av järnvägen föll före gryningen och skadade en betydande mängd bilar och egendom. Lyckligtvis skadades ingen.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.