Makens falska bekännelse avslöjar en chockerande vändning: thailändska tonåringar utsatta för brutala överfall och mord på psykiskt sjuk kvinna i Sa Kaeo

Sa Kaeo—

Den 15 januari 2024 rapporterade thailändska nationella medier om ett fall där en psykiskt sjuk person hittades med ett huvudsår i en damm bredvid en skola i Aranyaprathet, Sa Kaeo, den 12 januari.

En uppdatering om denna historia finns här.

Aranyaprathet-polisen genomförde en utredning och fann att offret, offentligt identifierat endast som Ms. Buaphan (vars efternamn undanhölls av polisen), 47, hade sår i ansiktet och huvudet och var avliden i mer än 1 dag.
Utredningspolisen i Aranyaprathet överförde den avlidne för obduktion vid Aranyaprathet Hospital och Chao Phraya Abhaibhubejhr Hospital för att fastställa den exakta dödsorsaken och samlade också in CCTV-bilder i incidentområdet som bevis.


Nästa dag efter händelsen ska offrets make, offentligt identifierad endast som Mr. Panya (vars efternamn undanhölls av polisen), 54, enligt uppgift erkände för polisen att han fysiskt misshandlat Buaphan, en psykiskt sjuk person, till hennes död och gav ett vittnesmål som beskrev brotten i detalj. Polisen tog honom sedan i förvar vid Sa Kaeo Provincial Court den 13 januari.
Aranyaprathet-polisen var dock fortfarande inte övertygad av Panyas vittnesmål och undersökte ytterligare och samlade in ytterligare bevis. Polisen upptäckte att Panya inte var närvarande på brottsplatsen och det var 5 tonåringar i åldrarna 13 till 16 som begick brotten.
Enligt en rapport från polisen samlades en grupp tonåringar den 10 januari klockan 10:00 nära en damm i Aranyaprathet och två av dem retade offret som hade en psykisk sjukdom, vilket fick henne att bli arg och kasta en flaska hos en av tonåringarna.
Klockan 2:00, den 11 januari, gick tonårsgruppen tillbaka för att hitta offret 800 meter från den första scenen och en av tonåringarna sparkade mot offrets ansikte innan han kidnappade henne till skolan och kastade henne i dammen, enligt till polisen.

Alla tonåringar ska ha erkänt för polisen att de begått brott när de följde sina kamrater. Men två tonåringar, 16, var enligt uppgift gängledare och söner till lokal polis. Ytterligare utredning lades på is eftersom de var ungdomar och ett multidisciplinärt team måste vara närvarande under förhöret av insynsskäl, enligt polisen.
När det gäller Panya som erkände för polisen att han fysiskt misshandlat sin fru till döds, skulle Aranyaprathet-polisen ytterligare undersöka orsakerna till varför han erkände och kunde berätta om brottet i detalj trots att han inte var närvarande på brottsplatsen.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.