Uppdatering: Thailändska parlamentsutskottet undersöker störande tonårsmordsfall i Sa Kaeo

Nationell-

Klockan 9:00 den 18 januari 2024 berättade Chaichana Dejdecho, ordförande för parlamentets utskott för polisfrågor, i thailändska nationella medier om fallet med en tonårsgrupp som mördade en psykiskt sjuk kvinna, Buaphan, i Aranyaprathet , Sa Kaeo.

Offret, som enligt uppgift hade psykiska sjukdomar, blev fysiskt överfallen till sin död av fem tonåringar i åldrarna 13 till 16 och kastades i en damm nära en skola i Sa Kaeo. Det rapporterades senare att två av de misstänkta var söner till en undersökande polis i Aranyaprathet.

Efter händelsen vittnade Panya Kongsaenkham, offrets man, falskeligen för polisen att det var han som mördade sin fru. Panya släpptes dock eftersom den undersökande polisen hittade nya bevis som visar att han inte ens var närvarande på mordplatsen, vilket senare ledde till överföringen av Aranyaprathetpolisens biträdande chef.

Chaichana sa till thailändska medier att kommittén frågade Pol. General Surachet Hakphan, biträdande nationell polischef, angående fakta om varför Aranyaprathet-polisen arresterade Panya innan de korrekt samlade bevis från CCTV-filmer.

Angående fallet att Panya påstås ha misshandlats för att falskeligen vittna för polisen om att han mördade sin fru, undersökte kommittén fakta, sa Chaichana.

Det rapporterades att läckta bilder av Panya som misshandlades medan han täcktes med en svart väska bara var ett spratt av polisen, men Chaichana sa till thailändska medier att han inte var övertygad. Som ett resultat överfördes den biträdande chefen för Aranyaprathet-polisen till ett inaktivt inlägg medan utredningen pågår.

Kommittén skulle utreda vidare för att hålla inblandade individer ansvariga enligt lagen utan undantag, anmärkte Chaichana.

När det gäller en ändring av lagen för att jämna ut straffen för ungdomar och vuxna, valde han att ta fakta och samhällsproblem och presentera dem från fall till fall enligt deras brott.

I det här fallet ska det ha funnits en läckt gruppchatt som indikerar påstått våldsamt beteende som ett team och tidigare våldsamma handlingar. Dessutom ska den här tonårsgruppen också ha druckit Krathom regelbundet och tagit andra olagliga substanser, sa Chaichana.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.