Uppdatering: Thailändsk polis lovar öppen undersökning av tonåringar som påstås mörda en psykiskt sjuk kvinna i Sa Kaeo

Nationell-

Kl. 11:00 den 20 januari 2024, Pol. General Torsak Sukvimol, generalkommissarie för den kungliga thailändska polisen, gav en uppdatering till thailändska nationella medier angående Buaphan, en psykiskt sjuk person som påstås ha blivit överfallen till döds av en tonårsgrupp i Aranyaprathet, Sa Kaeo.

Relevanta myndigheter beordrades att utreda fallet öppet för att hålla inblandade individer ansvariga för sina brott enligt lagen om förebyggande och undertryckande av tortyr och påtvingat försvinnande utan undantag, sade Pol. Gen Torsak.

I fallet med Aranyaprathet-polisen som påstås ha arresterat en syndabock, lovade Torsak att den thailändska utredningspolisen skulle avsluta snart. Oavsett om de är skyldiga eller inte, skulle bevis från kriminalteknisk vetenskap och sociala medier och andra relevanta bevis presenteras på ett öppet sätt, anmärkte Pol. Gen Torsak.

När det gäller framställningar om att ändra lagar så att minderåriga som begick grova brott skulle få straff som motsvarar vuxna, säger Pol. General Torsak hade begärt ett lag- och rättsteam från den kungliga thailändska polisen för att studera internationella regler och jämförande lagar från Japan och Tyskland.

I slutet av januari skulle lag- och rättsteamet presentera reglerna för den kungliga thailändska polisen, den thailändska premiärministern och den thailändska justitieministern för det slutgiltiga beslutet.

Läs om den senaste uppdateringen om en thailändsk parlamentskommitté som undersöker störande tonårsmordsfall i Sa Kaeo.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Sales@ThePattayanews.com

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.