UPPDATERING: Thailändsk kvinna avslöjad som verklig ägare till Lion Cub i Pattaya, nu inför rättsliga anklagelser

Pattaya —

Tjänstemän och veterinärer från Office of Conservation Area 2 (Sri Racha) besökte den faktiska ägaren till en lejonunge, som sågs sitta i en Bentley med öppen topp som kördes av en utlänning runt Pattaya tidigare i veckan.

Besöket ägde rum kl. 6 den 24 januari, efter att viral video av lejonet. Enligt tjänstemän kom en thailändsk kvinna, endast identifierad som Ms. Pupe, 38, ut för att förklara äganderätten till lejonet. Hon visade polisen de lagliga ägandehandlingarna och lät veterinärerna inspektera djuret. Efter en 30 minuters hälsoundersökning visade det sig att lejonet var vid god hälsa och veterinärer hittade även ett mikrochip på dess högra axel, vilket krävs enligt thailändsk lag.

Herr Kongkiat Temluan, direktör för Office of Conservation Area 2, klargjorde att lejon faller under kategorin kontrollerade vilda djur (Typ A), och att innehav av dem endast är tillåtet med en giltig licens. Mikrochippet som bekräftar lejonets identitet visade sig vara korrekt och i linje med dokumenten på Ban Pongs administrativa kontor i Ratchaburi-provinsen, vilket bekräftar dess juridiska status.

Icke desto mindre sa Kongkiat att Ms. Pupe inte är behörig att flytta lejonet. Han sa att hon måste meddela Sri Rachas administrativa kontor först för att genomföra en inspektion på platsen där lejonet kommer att inhysas. Dessutom är det olämpligt att transportera lejonet, oavsett om det är en unge eller i koppel, i ett cabriolet fordon eftersom lejonet fortfarande kan utgöra fara för människor i närheten och kräver kontrollerad inneslutning och transport, tillade Mr. Kongkiat.

Under tiden uppgav Ms. Pupe att hon arbetar inom fastigheter. Hon sa att hennes utländska vän köpte lejonet åt henne som en gåva eftersom de delade intresset för exotiska djur.

Ms. Pupe födde upp lejonet hemma hos sig tillsammans med sina andra husdjur som katter och hundar. På sistone hade hennes arbete varit mycket upptaget så hon bad sin utländska vän, personen som ses i videon, att ta lejonet till en läkare eftersom det var sjukt.

Ms. Pupe medgav dock att hon inte förväntade sig att hennes vän skulle sätta lejonet i ett fordon med öppen topp och köra det för en sightseeingtur runt Pattaya innan hon gick till doktorn. Efter att händelsen blivit viral skällde Pupe ut sin vän och sa att han förde henne med problem. Han har lämnat landet efter händelsen.

Ms. Pupe avslöjade att hon för närvarande håller på att skaffa ytterligare nödvändiga dokument för sitt lejondjur. Trots hennes förtroende för att snart skaffa en licens, står hon nu inför anklagelser för att inte följa kraven på innehavsrapportering. Detta brott medför ett potentiellt straff på upp till ett års fängelse, böter på upp till 100,000 XNUMX baht, eller båda.

Vidare är hon misstänkt för att ha brutit mot en annan innehavsförordning, vilket kan ge sex månaders fängelse, böter överstigande 50,000 XNUMX baht eller bådadera.

När det gäller hennes utländska vän rapporterades det bara att han är en 53-årig srilankesisk affärsman. Han lämnade Thailand för sitt eget land den 22 januari. Hans namn avslöjades inte av polisen.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.