Förrymda lejon i byn Chonburi skrämmer invånare

Chonburi —

Den 25 januari 2024 blev invånarna i Moo 4 i Huay Yai-området i Chonburi upprörda av åsynen av två stora lejon som strövade omkring på gatan.

Enligt rapporter rymde lejonen, som heter Asaw och Lin Lin, från sin inhägnad vid ett hus i Soi Khao Makok 13 på grund av en felaktig automatisk grind.

Innan myndigheterna anlände lyckades ägaren, endast identifierad som Ms. Sky, 28, säkert guida lejonen tillbaka in och säkra porten med ett koppel. Sky berättade för reportrar att hon har fostrat upp lejonen, en hane och en hona, sedan de var ungar, cirka 45 dagar gamla, och nu, vid 10 månader gamla, har de blivit en del av det lokala samhället.

Men medan vissa invånare har det bra med lejonen, uttryckte andra oro över deras potentiella fara, särskilt med tanke på områdets stora befolkning av barn och äldre invånare. De tillade att de ofta ser ägaren leka med lejonen och mata dem med stora påsar med kycklingramar.

Dessutom har Ms. Sky två rottweilers för husdjur i sin bostad. Hon presenterade dokument som bevisar lagligt ägande av lejonen för de inspekterande myndigheterna efter händelsen. Hon försäkrade dem att lejonen inte är aggressiva och kan hanteras med försiktighet. Lokala myndigheter planerar dock enligt uppgift att inspektera huset för att undersöka lejonen.

Detta kommer eftersom privat ägande av lejon har ökat som ett stort problem i Thailand och är den andra incidenten med ett lejon i Pattaya-området på en vecka.

Incidenterna har också väckt kritik på nätet, med vissa, inklusive thailändska djurlivstjänstemän, överväger att ändra lagar som tillåter privat ägande av lejon i Thailand.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.