Uppdatering: 14-åriga knivhuggfall gnistor kräver granskning av lag om barnbrottslighet i Thailand

Bangkok—

Den 30 januari 2024 diskuterade Varawut Silpa-archa, ministern för social utveckling och mänsklig säkerhet (SDHS), offentligt ett stort fall om en 14-årig student som knivhögg sin klasskamrat till döds i Suan Luang, Bangkok.

Efter händelsen skickade SDHS och Bangkoks tjänstemän psykologer och mentalvårdstjänstemän för att rådfråga föräldrarna till både offret och den 14-åriga studenten. Båda familjerna genomgick för närvarande mental återhämtning med regelbundna besök från relevanta myndigheter, sade Varawut.

Socialarbetare från SDHS skulle delta i rättsliga åtgärder under polisprocessen som involverade minderåriga och ungdomar, anmärkte Varawut.

Den 1 februari 2024 kommer den thailändska nationella kommissionen för skydd av barns rättigheter att hålla ett möte angående ett förslag från vissa partier om att ändra lagar om barnbrottslighet. SDHS skulle diskutera frågan med alla parter om de bästa möjliga lösningarna för att förhindra framtida incidenter, sade Varawut.

Dessutom kan sociala medier online nuförtiden orsaka mobbning, det är inte bara fysisk mobbning längre, utan också känslomässig misshandel av ord som kan orsaka våld, påpekade Varawut.

Som svar på att förebygga mobbning i skolan och sociala medier bör vårdnadshavare för minderåriga och ungdomar tillsammans med utbildningsinstitutioner hålla ett öga på att övervaka mobbningsbeteenden och måste lära sig att leva med nya trender på sociala medier, avslutade Varawut.

Läs om den senaste uppdateringen om den 14-åriga eleven som ska ha knivhuggit sin klasskamrat som hämnd för att ha blivit mobbad och utpressad regelbundet.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.