Mycket väsen om elefantbyxor i Thailand

Under de senaste dagarna har olika thailändska politiker och regeringstjänstemän skapat rubriker, åtminstone på thailändska nyheter, med konsekventa uppdateringar om vad de kallar ett pressande problem - Elefantbyxor.

Specifikt har deras oro handlat om illegal import av elefantbyxor från Kina och hur thailändska tjänstemän anser att priserna underskrider priserna på thaitillverkade elefantbyxor.

Thailand betraktar elefantbyxor, som ofta ses på turister och särskilt backpackers, som en "mjuk kraft" och modesymbol för landet. Nåväl, åtminstone en del thailändska tjänstemän gör det, alla är inte förtjusta i elefantbyxorna eller tror att de är särskilt moderiktiga enligt nya motstridiga och obekräftade rapporter från Thailands Soft Power Fashion Committee.

Vissa nätanvändare har faktiskt diskuterat om elefantbyxorna överhuvudtaget kan betraktas som en sann mjuk kraft.

Oavsett, för att vara rättvis är byxorna särskilt populära bland asiatiska turister och försäljningen har varit livlig enligt många thailändska försäljare. Men en ökande oro kring lågkvalitativa icke-thailändska knockoffs översvämmar marknaden har fått den thailändska regeringen att vidta åtgärder.

Bland andra åtgärder förväntas brottsbekämpande myndigheter engagera sig över hela Thailand för att säkerställa att elefantbyxor som säljs i butiker är Made in Thailand.

Reaktionen på allt ståhej om olagligt importerade elefantbyxor har varit blandade och faktiskt till och med komiska ibland under de senaste dagarna, med vissa hävdar att det är ett stort problem som kostar många fattiga thailändare pengar och andra säger att det verkar vara en storm i en tekopp situation.

Vad tror du? Har du på dig elefantbyxor? Tycker du att de är på modet? Berätta för oss kl Editor@thepattayanews.com.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/