Thailands premiärminister Srettha Thavisin talar om Thaksins villkorlig dom i den senaste intervjun

Nationell-

Klockan 9:00 den 17 februari 2024 gav Thailands premiärminister Srettha Thavisin en kort intervju till thailändska journalister angående villkorligandet av den tidigare thailändska premiärministern Thaksin Shinawatra.

Srettha erkände att Thaksins frigivning var planerad till den 18 februari, i enlighet med den rättsliga processen vid den thailändska kriminalvårdsavdelningen och polisens allmänna sjukhus. Den exakta tiden avslöjades dock inte för Srettha, även om han trodde att allt var i enlighet med thailändska lagar.

När det gäller en potentiell återförening med Thaksin efter hans frigivning, kommenterade Srettha enligt uppgift att lämpligheten måste beaktas. Srettha uttryckte sin respekt för varje tidigare premiärminister som Thailands premiärminister.

Srettha nämnde vidare att han tidigare hade sökt statlig råd och vägledning från general Prayut Chan-o-cha, den tidigare thailändska premiärministern.

På frågan om Thaksin skulle utses till medlem i regeringens arbetsgrupp, sade Srettha enligt uppgift att det skulle vara påträngande att direkt ställa en sådan fråga till Thaksin, med tanke på hans hälsoproblem och potentiella önskan om privatliv med sin familj. Srettha betonade vikten av lämplighet.

Efter intervjun på Don Mueang flygplats åtog Srettha ett uppdrag i Nakhon Phanom, Sakon Nakhon och Udon Thani från den 17 till 19 februari för att diskutera olika ämnen och ta upp lokala frågor relaterade till turism, jordbruk, industri och andra sektorer.

Läs om de senaste artiklarna om Thaksin Shinawatras villkorlig frigivning:

Thailands förre premiärminister Thaksin Shinawatra officiellt frisläppt bekräftar thailändsk justitieminister

Thailändska frivårdsavdelningen beslutar emot elektronisk övervakning för Thaksin Shinawatra, med hänvisning till sjukdom och ålder

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.